Jakab Péter jobbikos pártelnök utasította frakciótársát, Stummer Jánost arra, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap értesülései szerint Jakab ezzel kívánta elterelni a figyelmet hétfői autóbalesetéről, az azzal kapcsolatos hivatalos vizsgálatokról, valamint saját sofőrjének botrányos ügyeiről.

Hajnády Kristóf EndreForrás: --

Mint ismert, a hétfői balesetkor a pártelnök autóját sofőrje, Hajnády Kristóf vezette. Hajnády már 2014-ben a Jobbik képviselőjelöltje volt. Később Facebook-oldalán egy olyan fotót tett közzé, amelyen Auschwitzban a győzelem jelét mutatta. A baleset híre, valamint a botrányos fénykép nagyon gyorsan terjedt az interneten.

Jakab Péter a balesetnélForrás: Pesti Srácok

Ekkor lépett akcióba a jobbikos kommunikációs gépezet. Stummer János a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként államtitkokat képező információkat jelentősen eltorzítva tett közzé a közösségi médiában. 

A Puskás Arénába tervezett alagúttal összefüggésben közölte: azt Orbán Viktor titokban saját magának akarja megépíteni kétmilliárd forintból.

A valóság ezzel szemben az, hogy a tervezett beruházás azért szükséges, hogy azon keresztül védett személyek, kiemelt vendégek és előadók közlekedhessenek majd a jövőben. Az alagút megépítését pedig azért kellett titkosítani, hogy a munkálatok során ne kelljen nemzetbiztonsági kockázatokkal számolni.

A tervezett beruházásról szóló előterjesztést a nemzetbiztonsági bizottság tagjai már napokkal ezelőtt megkapták, ám Stummer csak pártelnöke balesete után tette közzé a törvénysértő videót. 

Jakab Péter természetesen szinte azonnal az államtitkokat kiteregető politikus védelmére kelt. Szerinte párttársa az egyetlen helyes utat lépte meg, amikor közzétette a videót.

Pintér Sándor belügyminiszter, miután tájékozódott az ügyben, csütörtökre találkozóra hívta Stummer Jánost - írja a Magyar Nemzet.