A bíróság elrendelte annak a magyar és két tunéziai férfinak a letartóztatását, akik marihuánával és extasy-val kereskedtek Budapesten. A végzés nem végleges, az ügyész és az ügyvédek is fellebbeztek.

A magyar férfi Budapesten dílerkedett, és kapcsolatban állt két, szintén drogterjesztéssel foglalkozó tunziai férfival. A három férfi többek között a belvárosban árulta a drogokat.

Az erzsébetvárosi rendőrök a Terrorelhárítási Központ segítségével február 26-án, összehangolt akció keretében elfogták a három férfit és kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Fővárosi Főügyészség javasolta a letatóztatásukat, a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt.

A bíró egy hónapra elrendelte mindhárom férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, mert ügyész az egyik gyanúsított kapcsán a szökés-elrejtőzés megállapítása miatt – mivel ezt a bíróság nála mellőzte – fellebbezett, illetve három férfi és ügyvédeik is fellebbeztek  a letartóztatás ellen - írja az Ügyészség oldala.