5077 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 725 241 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató oldal.

Meghalt 291, többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 23 708 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 429 074 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 272 459 főre emelkedett.10 740 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 249-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 29%-a már kapott oltást, szemben az uniós 15%-os átlaggal. Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások, és a kijárási tilalom 22 órára tolódott. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Az elmúlt napokban soron kívüli oltáson vehettek részt a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók. A háziorvosok által beküldött regisztráltakat Pfizer- és Szputnyik vakcinákkal oltják a kórházi oltópontokon. 

Virág József orvosigazgató beolt egy férfit az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjával a fővárosi Szent Margit Kórház egyik oltópontján 2021. április 11-énForrás: MTI/Mohai Balázs

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 900 383 fő, közülük 1 217 258 fő már a második oltását is megkapta.

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb 1,5 millióval nőtt, és már a 4 milliót is meghaladja a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon!