2 969 647 fő a beoltottak száma Magyarországon

Nyíregyháza, 2021. április 5. Hepp-Ferenczi Anita csoportvezető asszisztens előkészíti az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját az oltás napján a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 5-én. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 969 647 fő, közülük 1 250 582 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 30%-a már kapott oltást, szemben az uniós 15%-os átlaggal.

Ma Pfizer-, AstraZeneca-, Szputnyik-oltóanyagok érkeznek, és megérkezik a Janssen első szállítmánya is.

A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik a regisztráltak oltása. A következő napok oltási tervéről az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján számolnak be.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb 1,5 millióval nőtt és már a 4 milliót is meghaladja a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon!