Donald Tusk is megszólalt, neki sem sikerült igazat mondania

hazugságszámláló 04.16
Vágólapra másolva!
Az oltásellenes baloldal naponta tömegével próbálja riogatni az embereket különböző koronavírussal kapcsolatos hazugságokkal. Ezeket gyűjtöttük össze, és mostantól rendszeresen megmutatjuk őket. Áprilisban eddig 136 hazugságot közöltek a baloldali politikusok, pártok, a hazai és külföldi baloldali sajtó.
Vágólapra másolva!

Hazugságszámláló

2021.04.01.

1 DK DK A rendszer lételeme volt eddig is a félrevezetés, a kellemetlen adatok eltitkolása. Az újságírók kitiltása a kórházakból. Most, kivált a válság idején, ez megbosszulja magát.
Járvány idején az életünket bízzuk a kormányra. Ezért fájdalmas és hatalmas áldozatokkal járó, hogy Magyarország jelenlegi vezetése titkolózik, elhallgat, számára a világjárvány is jórészt kampányolás.
2 Gyurcsány Ferenc DK Talán elvégezhette volna a dolgát időben. És akkor most nem halna meg 300 ember egy nap alatt.
Kit érdekel a kormányfő lelke!?
Azok élete érdekel bennünket, akik még élhetnének, ha tisztességes kormánya lenne az országnak.
3 Dobrev Klára DK A rendszer lételeme volt eddig is a félrevezetés, a kellemetlen adatok eltitkolása. Az újságírók kitiltása a kórházakból. Most, kivált a válság idején, ez megbosszulja magát.
Járvány idején az életünket bízzuk a kormányra. Ezért fájdalmas és hatalmas áldozatokkal járó, hogy Magyarország jelenlegi vezetése titkolózik, elhallgat, számára a világjárvány is jórészt kampányolás.
4 LMP LMP Miért nem sikerült megvédeni az országot a járványtól? Látjuk, hogy Európában szinte nálunk a legrosszabbak a járványügyi adatok.
Miért nem sikerült megvédeni a családok és vállalkozások megélhetését? Továbbra sincs 100%-os táppénz, kiterjesztett bértámogatás vagy éppen 9 hónapig tartó álláskeresési járadék.
5 LMP LMP Varga Mihály nem tudja, mit beszél. A kormány nem a "gazdaság" megerősítésére csoportosította át a 4000 milliárd túlnyomó részét, hanem fölösleges és káros beruházásokra, mint stadionépítések, kínai vasút, kormányzati várnegyed, vadászati "világkiállítás";
a közvagyon és forrás magánalapítványokba való kiszervezésére a multik túltámogatására.
Magyarországon a kormány a bértámogatásra 51 milliárd forintot költött, Ausztriában 2500-at, ami 50-szeres különbség! S a válság más károsultjai sem kaptak rendes segítséget.
6 Keresztes László Lóránt LMP A gazdaságvédelem ELÉGTELEN‼️ Pénz pedig lenne rá! Az értelmetlen, SZÁZMILLIÁRDOKAT elégető gigantikus beruházásokat AZONNAL le kell állítani, és végre ▪️ ÉRDEMI segítséget kell adni azoknak, akik elveszítették a megélhetésüket ▪️ 9 hónapra kell emelni az álláskeresési járadék idejét ▪️ VALÓDI segítséget kell adni a legnehezebb helyzetbe került kisvállalkozásoknak‼️
7 Momentum Mozgalom Momentum Mozgalom Orbán Viktor a legnagyobb gátja annak, hogy eredményes legyen a védekezés! A fideszes elit a járványból is csak propagandát akar gyártani. Ennek az eredménye a világ legrosszabb lakosságarányos halálozási adatai, teljes káosz az államigazgatás terén és a szakmai érvek alárendelése a politikai kommunikációnak.
8 Fekete-Győr András Momentum Mozgalom Nincs még egy ország a nyugati világban, ahol az újságírókat és a közvéleményt kitiltották a kórházakból a koronavírus-járvány idején.
A Fidesz-kormány tudatosan tagadja előlünk a valóságot, tudatosan takarja el a járvány igazi arcát. Retteg ugyanis attól, hogy a magyar emberek a saját szemükkel látnák meg, mit jelent a valóságban az, hogy Magyarország a járvány által egyik legsúlyosabban érintett ország.
Sokan ugyanis még mindig nem gondolják úgy Magyarországon, hogy a koronavírus-járvány komolyan veendő, súlyos és kritikus helyzet volna. Hiszen sosem láthatták a híradóban és az online médiában a járvány igazi arcát.
9 Donáth Anna Momentum Mozgalom Mert ma a független sajtót nem hagyják dolgozni, így egy járvány közepén az emberek nem kaphatnak valós képet arról, mennyire súlyos a helyzet.
Emellett nem közölnek könnyen feldolgozható és értelmezhető adatokat a hivatalos koronavírus-tájékoztató honlapon sem
10 Ujhelyi István MSZP Hónapok óta követelem tőlük a Magyarországnak járó oltóanyagok szállítási megállapodásait és logisztikai menetrendjét (erre Orbán is hivatkozott tegnapi interjújában, tehát van ilyen), amelyeket a magyar kormány képviselője írt alá, és amelyek világosan bizonyítják: a Fidesz pontosan tudja, hogy miből mennyi és mikor érkezik, vagyis a "brüsszeli akadozó szállításra" történő hivatkozásuk minimum sántít. Ezeket a papírokat azonban hiába kérem, továbbra is titkolóznak, sunyítanak, hazudnak az ügyben.
11 Rig Lajos Jobbik Hiába van elég gép, ha nincs elég szakképzett személyzet.
12 hvg.hu, Bloomberg, CNN, Reuters nemzetközi sajtó Lakosságarányosan Magyarországon világviszonylatban is kiemelkedően sokan halnak meg naponta a koronavírus-fertőzésben.
13 444.hu magyar sajtó A kormány 2020 áprilisában hozta létre a Gazdaságvédelmi Alapot azzal a céllal, hogy a koronavírus-járvány miatti válsághelyzetet ellensúlyozza. Azóta többször vontak el az alapból pénzt különböző célokra, így honvédelemre, a határon túli gazdaság fejlesztésére, a nemzeti konzultációra, a vadászati kiállításra, a Vár felújítására vagy az űrtevékenység támogatására.
14 Mérce.hu magyar sajtó A magyar kormány politikai kérdést csinált a járványkezelésből.
15 Népszava.hu magyar sajtó Mindössze egy nappal azután, hogy két tucat szerkesztőség azt kérte, hogy a kormány és az Operatív törzs is nyújtson 0-24-ben valódi tájékoztatást, újságírói kérdésekre ezúttal nem válaszolt az Operatív törzs a tájékoztatón.

2021.04.02.

16 Dobrev Klára DK Segíteni kell az időseket, nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy nemzeti tragédia heteiben éppen a legveszélyeztetettebbek ne jussanak hozzá a gyógyszereikhez.
17 Szabó Tímea Párbeszéd Nem akarom lelőni a poént, de elárulom: Szijjártó áll a milliárdos kínai vakcinabiznisz mögött is. Amihez ez az ember hozzányúl, lélegeztetőtől az oltóanyagig, hirtelen mindennek többszörösére nő az ára.
18 LMP LMP Az LMP szerint a tájékoztatás, a tudás és az információ életeket menthet a járványhelyzetben. A kormánynak segítenie kellene a tájékoztatást, nem pedig akadályoznia.
19 Donáth Anna Momentum Mozgalom Közben a kormány elkezdte rátolni az emberekre a felelősséget: egyik nap elhangzik, hogy a társadalom nem pedagóguspárti, másnap majd jön, hogy jobban be kellett volna tartani a korlátozásokat. Holnapután, ha így megy tovább, a metróvezetők lesznek majd a hibásak, amiért elkapták a vírust és nem jár a metró.
20 hvg.hu magyar sajtó A Magyar Orvosi Kamara szerint jobb döntéseket hoznának az emberek az oltásról és a korlátozások betartásáról, ha látnák, mi történik a kórházakban.
21 Alfahír.hu magyar sajtó A nálunk jobban álló Romániában aggódnak a kórházban fekvő gyerekek száma miatt.

2021.04.03.

22 Szabó Tímea Párbeszéd Kiderült az, amit mi persze eddig is tudtunk: az önkormányzatok rengeteget tudtak és tudnának segíteni, ha a kormány nem a bosszúállással lenne elfoglalva. Az önkormányzatok segítségével bizony jócskán fel lehetne mindenhol gyorsítani az oltási folyamatot.
Kérek mindenkit, hogy regisztráljon, mindenki oltasson, ebben összefogásra, és nem hazug kormányzati propagandára van szükség!
23 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom Ha a kormány CSAK az oltásoktól várja a megoldást, és minden mást félretesz, annak sok-sok ezer elkerülhető haláleset lesz a következménye.
24 Bangóné Borbély Ildikó MSZP Ezzel szemben hazánkban a Fidesz bármiféle stratégia nélkül, átgondolatlanul, ötletszerűen szervezett bizonyos csoportokban teszteléseket, a magyar járványügy pedig egyszerűen feladta a kontaktkutatást.
25 444.hu, Népszava.hu magyar sajtó Zárt intézményekben, így a börtönökben is nagyon gyorsan terjedhet a járvány, a rabok és a hozzátartozók több információt szeretnének az oltási rendről.
26 Tanjug.rs nemzetközi sajtó Az iskolák újranyitása a negyedik hullám berobbanásához vezethet.

2021.04.04.

27 Arató Gergely DK Újabb gyönyörű példa arra, hogy hazudozik a Fidesz-média az ellenzék "oltásellenességéről". A szerző szerint a lakosság 1%-a 22 ezer ember. Valójában Magyarország felnőtt lakossága közel nyolcmillió ember, annak az 1%-a 80 ezer, ami a 22 ezer majdnem négyszerese. A többi is pont ennyire igaz.
28 Párbeszéd Párbeszéd A járványt közelről tapasztaló orvosok már arról beszélnek, hogy a mostani helyzet rosszabb, mint tavaly a bergamói, a dolgozók munkaviszonyának átalakítása miatt tovább növekvő munkaerőhiányról pedig nem is beszélve.
29 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom A kormány még azt sem engedte meg egy vidéki újságírónak, hogy SAJÁT oltását lefotózza. A diktatúrák cenzúráját idéző válasz szerint csak a kormánypropaganda fotózhat az oltópontokon.
30 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom A háziorvosok – a minisztérium ukázai miatt – vonakodnak az állami szűrésre küldeni a beteget, így sokaknak csak a gyógyszertárban vett teszt jelenthetett segítséget – amíg volt.
31 Spiegel.de Vera Jourová Vera Jourová szerint a magyar demokrácia igenis beteg.

2021.04.05.

32 Hajdu László DK KÓRHÁZAKBÓL KITILTVA...!!
33 Varju László DK Mi ellenzékiek oltáspártiak vagyunk!
34 Molnár Csaba DK Az ellenzéki pártszövetség ma újra elmondta: az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust és visszakapjuk az életünket.
35 Párbeszéd Párbeszéd Alaptörvény-ellenesen tiltotta be ugyanis a kormány a tüntetéseket; holott bőven volna mi ellen tiltakozni, és igenis lenne mód járványügyi szempontból biztonságos tüntetést szervezni.
36 Párbeszéd Párbeszéd Orbán Viktor tavaly decemberben elhitette, hogy egy hétvége alatt mindenkit be tudnak oltani, ha arra volna szükség.
Ezzel szemben már az első ilyen, tömeges oltási hétvégén, március 6-án és 7-én szétesett a rendszer. Káosz alakult ki az oltópontokon, és a tervezett 74 ezer embert sem sikerült beoltani.
37 Burány Sándor Párbeszéd Mint az összellenzéki összefogás tagjai, közösen szeretnénk felhívni a figyelmet a védőoltás szükségességére. A kormánypropaganda hazugságaival ellentétben az ellenzék arra buzdítja a magyar lakosságot, hogy regisztráljon és oltassa be magát, hiszen mindenkire szükség van a járvány megállításához.
38 Szabó Tímea Párbeszéd S Z Ö V E G É R T É S ! ! De van, akinek sosem sikerül megérteni a hallott vagy olvasott szöveget. Ilyen Orbán Viktor és a kormánypárti képviselők. Ők inkább hazudnak, amit kicsit persze meg is értek. Az igazság ugyanis fáj. Fáj, hogy több, mint 5 ezer orvost és ápolót elüldöztek Orbánék, fáj, hogy a legtöbben nálunk halnak meg a világon, fáj, hogy nálunk segítettek legkevesebbet a bajba jutott dolgozóknak és vállalkozásoknak.
39 Tordai Bence Párbeszéd De az egyre jobban alakuló oltottsági arányok sem feledtetik azt, hogy mi lett a következménye a kormányzati alkalmatlanságnak, sőt, tudatos aljasságnak: a világ egyik legnagyobb covid miatti vesztesége; egy városnyi ember, akik jelentős részének az életét meg lehetett volna menteni, akiknek a megbetegedését meg lehetett volna előzni.
40 Jobbik Jobbik Az viszont történelmi bűn, hogy Orbánék visszautasítottak közel 1,8 millió adag Moderna-vakcinát, arra hivatkozva, hogy túl drága.
41 Népszava.hu magyar sajtó Pusztai Erzsébet immunológus elmagyarázta Varga Juditnak, hogy nem a beoltottak száma határozza meg a nyitás időpontját - annál bonyolultabb a helyzet.
42 Deutschewelle.com nemzetközi sajtó A magyar kormány gátat szab a vírushelyzetről való független tájékoztatásnak.
43 Die Presse nemzetközi sajtó Csak az állami média számolhat be az oltásról Magyarországon.
44 Adevarul.ro nemzetközi sajtó A magyar hatóságok korlátozzák a médiát az oltási kampányról szóló tudósításban, erről csak az állami MTVA számolhat be.
45 N1info nemzetközi sajtó Csak az állami média képviselői készíthetnek felvételeket az oltásról Magyarországon.

2021.04.06.

46 MSZP MSZP KÁOSZ koronázta a járványkezelési bénázásukat, káoszt hozott a válságkezelésük, s tragédiák tízezrei kísérik az elmúlt bő egy évet is. Katasztrofális amit műveltek, miközben az MSZP és az ellenzéki pártok konkrét javaslatokat tettek a magyar emberek és a hazai vállalkozások védelme érdekében.
47 Tóth Bertalan MSZP A Fidesz válságba sodorta az embereket, eladósította az országot. Menniük kell
48 DK DK Az igazság ezzel szemben az, hogy a DK oltáspárti közösség
49 Varju László DK Az igazság ezzel szemben az, hogy a DK oltáspárti közösség
50 Molnár Csaba DK És most hogy kiderült, hogy hazugságot terjesztettek arról, hogy a nyugati vakcinák "hatalmas késésben" vannak, lenne még egy kérdésem is.
51 Bősz Anett DK Elképesztő baklövésnek tartom, hogy a helyes járványkezelés helyett elkezdődött a vakcinaháború. Ugyanaz történik benne, mint ami jellegzetesen a hazai közéletben 11 éve: indulatok csapnak össze indulatokkal, ahelyett, hogy akár minimálisan érdekelne bárkit a szakmai megalapozottság.
52 hvg.hu magyar sajtó Az orvoskamara több pontban magyarázza, miért lenne fontos, hogy a kormánytól független újságírók bemehessenek a kórházakba – szerintük a transzparencia is a járvány elleni védekezést szolgálja.
53 El País nemzetközi sajtó Magyarország és Szlovákia megtörik az európai
konszenzust azzal, hogy orosz és kínai oltóanyagokat vásárolnak a Covid-19 ellen.

2021.04.07.

54 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom A kormánynak egy éve lett volna, hogy oltópontoknak biztonságos, nagy légterű csarnokokat jelöljön ki, egységes és működő informatikai rendszert alkosson az oltások szervezésére, hogy ésszerű oltási tervet dolgozzon ki. Ehelyett jönnek a dicsőséges propaganda jelentések, a zsúfolt oltópontok, a kockás papírra vezetetett oltások, a számítógépes időpontfoglalás lehetőségének a hiánya, a mindenki előtt oltott focisták, katonák és rendőrök, az időseken nem vizsgált hatékonyságú kínai vakcinával oltott százezrek.
55 Ujhelyi István MSZP A magyar kormány az egészségügyi ellátás minőségéből is szuverenitási kérdést csinál, ezért elutasító egy európai, minőségi követelményrendszerrel szemben.
56 Szakács László MSZP 2020-ban a tervezetthez képest 1593 milliárd forinttal több pénz folyt be a költségvetésbe, azaz a Fidesz-rezsim az előzetes tervekhez képest ennyivel több pénzből gazdálkodhatott. Azonban a súlyos helyzetbe került családok megsegítésére szinte egyetlen forintot sem fordítottak. A megélhetési válság kezelése helyett a Fidesz inkább őrült pénzszórásba kezdett az oligarchái körében.
57 hvg.hu magyar sajtó Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint a kormány a járványkezeléssel sikeresen szétverte a magyar egészségügyet. A kórházak egymással sem konzultálhatnak, az egészségügy leterheltsége pedig nemcsak a koronavírus miatt okozhat hatalmas károkat, hanem azért is, mert még legalább ugyanennyi ember meghalhat, akinek a más betegségével nem tudnak foglalkozni.
58 444.hu magyar sajtó A két, nacionalista-populista jobboldal vezette ország sok szempontból összehasonlítható, de a halálos járványról még ők is őszintén beszélnek.
59 444.hu magyar sajtó A beoltott magyar emberek életére leselkedő legkomolyabb veszély jelenleg a védettségi igazolvány. Hamisan állítja százezrekről, hogy védettek, tömegeket téve ki fertőzésveszélynek.
60 Népszava.hu magyar sajtó A szabad média nem tudósíthat a kórházakban uralkodó körülményekről, a vírus igazi arcáról – a médiában csupán a közmédia idealizált felvételeivel találkozhatunk. Sejthető, hogy a korai nyitás eredményeként borzasztóan elhúzódhat a harmadik hullám.
70 Handelsblatt.com, rnd.de, Deutschlandfunk.de nemzetközi sajtó Több szakértő is komoly aggodalmának adott hangot, amiért Orbán a beoltottak számához kötötte a lazítások megkezdését, figyelmen kívül hagyva a járványhelyzet alakulását, mely továbbra is igen súlyos.
71 Haaretz.co.il nemzetközi sajtó Az Amnesty szerint Magyarország is egyike azon országoknak, ahol a járvány örve alatt a kormány emberi jogokat sért.
72 Bősz Anett DK Bősz Anett szembesíti a kormányt a csak elméletben létező oltási terv fejetlenségével kapcsolatban!
73 Gyurcsány Ferenc DK Ezért a járványkezeléséért még felelni fogtok. Mert százak haláláért vagytok felelősek.

2021.04.08.

74 Szabó Tímea Párbeszéd A vírus a gyógyulás után is életveszélyes lehet, Orbán fejezze be a félrevezetést!
Még az enyhe lefolyású vírus hosszú távú szövődményei is halálosak lehetnek, ezért a kormány azonnal fejezze be az életveszélyes kommunikációját arról, hogy az első oltás után pár nappal már biztonságban vagyunk. Ez ugyanis szó szerint egy életveszélyes hazugság.
Orbán Viktor és a kormány megmondóemberei napok óta azt sugalmazzák, hogy elég, ha nem halunk meg vagy kerülünk lélegeztetőre a járványban, ezért bármit csinálhatunk az első oltás után. Szerintük az első oltás ugyanis azt már megakadályozza, hogy meghaljunk, vagy súlyos tüneteink legyenek.
Ehhez képest minden járványügyi szakértő határozottan állítja, hogy a valódi védelem csak a második oltás után alakul ki. A Magyar Orvosi Kamara tegnap a következőt írta: „a koronavírus elleni oltás csak a második oltást követő 7. nap után nyújt járványügyi szempontból is megnyugtató, bizonyítottan magas szintű védettséget. Minden ennél korábbi időpontban csak részleges védettség áll fenn, ami lehetővé teszi a fertőzés terjedését, és hamis biztonságérzetet nyújt."
Azt is tudjuk, hogy az április 19-ei nyitásnál lehet, hogy a tanárok már megkapták az első oltást (ami ugye nem nyújt még védelmet), viszont a gyerekek könnyen átadják egymásnak a vírust, amit azután hazavisznek a be nem oltott szülőknek. Ráadásul nyilatkozatokból tudjuk, hogy egyre több gyerek van kórházban, sőt lélegeztetőn is.
Miért veszélyes tehát a kormány által sugallt hamis biztonságérzet és a részleges védettség? Ha oltás után pár héttel megfertőződünk, lehet, hogy ugyan nem halunk meg magában a betegségben, de sajnos egyre több kutatás és kórházi tapasztalat bizonyítja, hogy az úgynevezett poszt-Covid betegségeknek súlyos, életveszélyes következményei lehetnek.
Néhány nappal ezelőtt az ellenzék által felállított Covid 2021 Vizsgálóbizottság meghallgatta Dr. Gilly Gyula egészségügyi közgazdászt, orvost, az Orbán-kormány korábbi tanácsadóját, aki elmondta, hogy még tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló betegség után akár fiatalok között is egyre gyakoribbak a szív- és érrendszeri betegségek, súlyos szívritmuszavar, infarktus, stroke vagy éppen trombózis. De megnő a Parkinson és az Alzheimer kockázata, a cukorbetegség kialakulásának esélye vagy éppen az állandósult szorongásos, depressziós tünetek megjelenése. A csatolt fotó Gilly Gyula előadásának része.
Ezt a jelenséget sajnos saját ismeretségi körömben is alá tudom támasztani: egy életerős, fiatal férfi barátomnak néhány hónappal az enyhe lefolyású fertőzés után mélyvénás trombózisa lett.
Nagy-Britanniában már hivatalosan is közölték azt az adatot, miszerint nagyjából minden negyedik kórházi kezelt átlag 4 hónap után egyéb tünetekkel visszakerül a kórházba súlyos tünetekkel.
A Párbeszéd utánanézett annak is, hogy több hazai magánkórházban már elindítottak poszt-Covid-szűréseket, miközben az állami ellátásban ez még nem elérhető. Ezzel kapcsolatban a kormányhoz el is juttattuk a kérdéseinket.
Mindezek fényében a Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy azonnal hagyja abba annak kommunikálását, hogy a 2,5 millió beoltott után, ami valójában csak 1 millió második oltáson átesett védett embert jelent (lásd tegnapi posztom), biztonságban vagyunk, hátradőlhetünk. Orbán Viktor azt a veszélyes félrevezetést is fejezze be, miszerint a betegség túlélése az egyetlen cél!
A betegséget nem csak túlélni kell, hanem teljes egészében el is kell kerülni! Tovább kell oltani, regisztrációra buzdítani, védekezni, maszkot hordani, távolságot tartani!
Orbán Viktor a hazugságok és a beteges fociőrülete helyett az emberek biztonságával foglalkozzon! #Párbeszéd
75 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom Ennél aljasabb „járványügyi intézkedésről" még nem hallottam. Egy mély szegénységben élő roma család konfliktusba került a polgármesterrel Kisvaszaron. Ezután a polgármester lefényképezte őket, amikor a POSTÁS AUTÓHOZ kimennek a HÁZUK ELŐTT az utcára, majd a rendőrségen feljelentést tett a karanténszabályok megsértése miatt. A rendőrség 22 perc alatt(!) a helyszínen termett és az összes családtagra kirótt 50-50 ezer forint bírságot, mert kimentek a házuk elé. A család elmondása szerint akkor még nem is tudtak arról, hogy karanténban lennének. A büntetés UTÁN érkezett a piros matrica, amit amiatt kaptak, mert látogatóban voltak egy később fertőzésgyanús családnál.
76 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom És ugyanolyan határozottan kell követelni, hogy azt, aki a most már nagy mennyiségben érkező nyugati vakcinában bízik, ne zsarolják azzal, hogy a sor végére kerül, ha nem fogadja el az oroszt vagy a kínait. Sőt, az új fejlemények birtokában még határozottabban. A kínai vakcináról továbbra is tényszerűen állítható: a kormány úgy adta be sok százezer 60 év fölötti embernek, hogy SEMMILYEN tudományos vizsgálat nem állapította meg a hatékonyságát ebben a korosztályban.
Ennek ellenére a kormány a kínai vakcinával leginkább éppen az időseket oltotta, míg a focisták, olimpikonok, rendőrök, katonák Pfizer vakcinát kaptak. Egyértelmű gyógyszerkísérletről van tehát szó. Hangsúlyozni kell, hogy egy kísérlet eredménye lehet jó is, az idő fogja eldönteni, hogy ez a döntés végül jól elsült, de tisztességtelen lépés volt, vagy bűn.
TÉNY, hogy az orosz vakcina úgy kapta meg a magyar engedélyt, hogy a hatóság szerint egy hónap nem volt elegendő arra, hogy ellenőrizzék: az van az ampullákban, ami rá van írva.
77 Szél Bernadett Momentum Mozgalom Uszítani és hazudni azt tudnak, miközben egy rakat szóvivő-szintű politikus játszik közpénzen minisztert, de egy fillér nélkül hagyták otthon a bezárt országban az embereket, tesztelés az nincs, vagy van, tízezerért saját zsebre, még egy normális egészségügyi vezetés sincs, van Müller, akiről nem tudom, hogy került oda, meg Kásler, akiről viszont nem értem, hogy lehet még ott.
78 Jobbik Jobbik Álhírekkel hátráltatja a Fidesz a járvány elleni védekezést.
79 444.hu magyar sajtó PDSZ: Ez a 19-ei nyitás orosz rulett a tanárokkal, a diákokkal és az idén érettségizőkkel szemben
80 Népszava.hu magyar sajtó Falus Ferenc szerint elhamarkodott volt a nyitás.
81 ORF nemzetközi sajtó Orbán Viktor kockázatos járványkezelő stratégiát folytat.
82 DK DK Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke még március végén nyilatkozott az MTI-nek. Ennek során hangzott el, hogy a 2020-as magyar halálozási statisztika sokkal jobb, mint mondjuk Németországé és az Európai Unióé. Ezek a számok, mint ahogy később többen rámutattak, valótlanok, egymásnak is ellentmondóak.
83 Dobrev Klára DK Egymás után olvasom a sok elkeseredett ápoló történetét, akik 20-30 ezer, extrém esetben 100 ezer forinttal kaptak kevesebb fizetést, mint az előző hónapban. Így rövidítette meg őket az új szolgálati jogviszony-szerződés.

2021.04.09.

84 Momentum Mozgalom Momentum Mozgalom A FIDESZ VESZÉLYEZTETI A JÁRVÁNYÜGYI VÉDEKEZÉST! A fideszes elit az egészségügyi szolgálati jogviszonyt ráerőszakolta az egészségügyi dolgozókra. A járvány lehető legrosszabb szakaszában veszített el a magyar ellátórendszer több ezer dolgozót.
85 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom Újabb elképesztő és elkeserítő hír: a Telex szerint a MAGYAROK NEM ADJÁK ÁT A SZLOVÁKOKNAK A SZPUTNYIK VAKCINA BEVIZSGÁLÁSÁNAK EREDMÉNYEIT, arra hivatkozva, hogy az oroszok ezt megtiltották nekik. Ez azért rendkívül súlyos fejlemény, mert korábban beszámoltam róla: az OGYÉI úgy engedélyezte az orosz vakcinát, hogy saját állítása szerint nem vizsgálta meg, hogy az van-e az ampullákban, mint ami rá van írva.
Aki teheti, oltassa magát természetesen! De ha száz origo és tv2 lejárató cikket kapok a propagandától, akkor is ki kell mondani: elfogadhatatlan a magyarok zsarolása azzal, hogy aki nem fogadja el a keleti vakcinát, az a sor végére kerül.
86 Jobbik Jobbik Müller Cecília azt tanácsolta a teljes magyar lakosságnak, hogy egészséges emberek ne hordjanak maszkot. Hány olyan magyar ember kaphatta el a betegséget, aki hallgatott a tisztifőorvos szavaira, és abban a hitben, hogy a maszkviselés semmire sem jó, hamis biztonságtudattal járt-kelt a fertőzöttek között...
87 Stummer János Jobbik Hány bizonyítékkal kell még szembesülnünk, hogy a kormány támogatói is felfogják végre, ebben az úgynevezett védekezésben a magyar államszervezet úgy csuklott össze mostanra, mint holmi kártyavár?
Keresztbe-kasul oltásra hívott emberek, összeomló adatbázisok, nyitás helyett zárás, zárás helyett nyitás, értelmetlen és összefüggéstelen korlátozások, propaganda és hülyének nézés.
88 DK DK A DK-s Szaniszló Sándor által vezetett 18. kerület az összes diákot és tanárt leteszteli Orbán iskolanyitása előtt.

2021.04.10.

89 Momentum Mozgalom Momentum Mozgalom Ezért azt javasoljuk a kormánynak, hogy a minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében törölje el a regisztrációt! Legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat.
A regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma; azoké is, akik megkapták a tényleges védettséget kínáló második adag vakcinát.
90 Z. Kárpát Dániel Jobbik A kormány vacak törvénye miatt ugyanúgy kifosztják a moratóriumosokat, mint a devizásokat. A Fidesz megint összejátszik a bankokkal.
91 DK DK Lassan példát vehetne a kormány a DK-s vezetésű városoktól és kerületektől!

2021.04.11.

92 Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes DK Friss kutatás: az ellenzékiek oltáspártibbak, mint a fideszes szavazók!
93 Párbeszéd Párbeszéd ... csakhogy azokat a megrendelt vakcinákat be is kellene tudni adni, ugye. Ehhez viszont megfelelő oltási tervre, elegendő oltópontra és szakemberre lenne szükség.
94 444.hu magyar sajtó A kínai járványügyi központ vezetője elismerte, hogy van mit javítani a vakcináik hatékonyságán.
95 Denník N nemzetközi sajtó A Népszava napilap információi szerint az orosz fél egy másfajta oltóanyagot bocsátott rendelkezésre tesztelés céljából, mint amilyen a forgalmazásba került. Kételyeket keltett az is, hogy a magyar szakértők Moszkvában ellenőrizték a vakcinákat, a szállítmányok azonban végül Szentpétervárról jöttek.
A keleti vakcinák használata Magyarországon a kormány és az ellenzék közötti harc fő témájává vált, ami befolyásolja több, a médiában szereplő orvos véleményét is. Az ellenzéki pártok az elejétől fogva bírálják az Unióban jóvá nem hagyott vakcinabeszerzést, és a kormánypropaganda ezt úgy magyarázza, hogy elutasítják az oltást.

2021.04.12.

96 168.hu magyar sajtó Szakértők: A kínai vakcinával oltottak nem lélegezhetnek fel teljesen
97 444.hu magyar sajtó Jóval kevesebb második körös oltás jön holnap a Szputnyikból, mint amennyi első köröst már leszállítottak korábban
98 Népszava.hu, 168.hu magyar sajtó A megkérdezettek több mint fele összességében elégedetlen volt azzal, ahogyan eddig a kormány kezelte a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetet – derült ki a Publicus Intézet felméréséből.
99 Vadai Ágnes DK A kínai Járványügyi Központ igazgatója elismerte, hogy a vakcináik nem elég hatékonyak. Nos? Valaki reagálna a hírre?
100 Tordai Bence, Párbeszéd Párbeszéd A Fidesz hazugságaival szemben a valóság a következő: januári posztomban nem valamely vakcina ellen, hanem a vakcinákkal szembeni közbizalmat romboló, a putyini propagandát visszhangzó, orvosszakmailag nem megalapozott külügyminiszteri médiahadjárat ellen emeltem szót.
101 Jobbik Jobbik A fideszes szavazók jelentős része nem elégedett a kormány intézkedéseivel.
102 SME nemzetközi sajtó A Szputnyik V vakcina beszerzéséről szóló szerződés, amelyet néhány héttel ezelőtt a magyar Nemzeti Népegészségügyi Központ nyilvánosságra hozott, általános, homályos, csak 16 oldalból áll, és az oroszokat szinte semmire sem kötelezi.

2021.04.13.

103 index.hu magyar sajtó Végkimerülés határán az egészségügyi dolgozók.
104 quibit.hu magyar sajtó Magyarországon két hétre becsülték a harmadik hullám legrosszabb időszakát, de már hét hete tart.
105 Bangóné Borbély Ildikó MSZP A Fidesz elüldözött 5.500 dolgozót az egészségügyből, majd elismerte: a betegellátás nem biztonságos. Ez a vallomás is bizonyítja, hogy a Fidesz tisztában volt a valós helyzettel, mégis arra kényszerítették az egészségügy dolgozóit, hogy döntsenek: maradnak vagy távoznak. Tudták, hogy már a koronavírus előtt is kritikus volt a létszámhiány. Ez pedig nem egy egyszerű hiba, hanem egy olyan súlyos bűn, amelynek következményei emberéletekben mérhetők.

2021.04.14.

106 Merkur.de, pnp.de, Augsburgerallgemeine.de nemzetközi sajtó Szakértők feltételezik, hogy Oroszország a különböző országoknak ígért vakcinák egy töredékét lesz csak képes leszállítani. Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amely anélkül alkalmazza az orosz vakcinát, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megadta volna rá a forgalmazási engedélyt.
107 444.hu magyar sajtó Az, ami most a covidos intenzív osztályokon történik, fizikailag, mentálisan, szakmailag és lelkileg is az elviselhetetlenségig megterhelő állapotba sodorta az intenzíves dolgozókat.
108 hvg.hu magyar sajtó PSZ: Azt a két korosztályt küldik be az intézményekbe, akiknél a legnehezebb megvalósítani a távolságtartást.
109 Népszava.hu magyar sajtó Szakszervezetek: a kormány hallgassa meg a pedagógusok, szülők véleményét!
110 Alfahír.hu, 24.hu , Telex.hu magyar sajtó A Belügyminisztérium szerint még idő előtti a védettségi igazolványról beszélni.
111 Donáth Anna Momentum Mozgalom Több iskola is bejelentette: nem lesz teljes nyitás, mert a szülők jelezték, hogy nem viszik a gyereket iskolába, bármit is mondjon Orbán Viktor. Embertelen, hogy a kormány politikája ilyen döntésekre kényszeríti az iskolákat és a szülőket. Hiába jelezték az aggályokat és félelmeket: a kormány ragaszkodik a saját elhatározásához, nem nyitott semmi más véleményre, javaslatra, mert akkor el kellene halasztani a propaganda kampányát a győzelméről.
112 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom Agyhalál a köbön, avagy amikor ennyire hülyének nézi az embereket a propaganda. 1) a vírus az üres iskolákban kb. 2-3 nap alatt magától elpusztult. Így a vegyvédelmi osztag teljesen feleslegesen bohóckodott a kerti permetezőkkel. (Amikor a járvány közepén bemegy az első fertőzött gyerek, akkor sajnos nagyon is ott lesz megint.) 2) Valószínű azért tudja ezt Cecília asszony és a HM is. A "befejezték a fertőtlenítést" ugyanis a propagandacikk szerint nem azt jelenti, hogy az összes iskolában játszottak egyet, hanem azt, hogy ÖSSZESEN 159 INTÉZMÉNYT "fertőtlenítettek". :)))Ez annyira ocsmány, hogy már szép...
113 Ujhelyi István MSZP Egymásra licitálva tolják fullba a hülyeséget a kormány által jól megfizetett pártpropagandisták a közösségi médiában, többségük független elemzőnek mutatja magát, ami persze egyszerre rendkívül hazug és szánalmasan nevetséges. A narancs-ficsúrok nyilvánvalóan szándékosan hazudnak a vakcinaszállításokról és tudatosan hergelik a népet az uniós oltóanyagok ellen – miközben egyébként egyre másra adatják be maguknak az EU közös közbeszerzésének eredményeként hazánkba érkezett és bevizsgált vakcinákat.

2021.04.15.

114 index.hu magyar sajtó Patthelyzet: nem kötelező az oltás, de mégis az, ha meccsre menne.
115 hvg.hu magyar sajtó Az iskolanyitás körüli kavarás is bizonyítja, milyen szabadon értelmezi a kormány a nemzeti konzultációt.
116 hvg.hu magyar sajtó Kérelemmintát készített azoknak a szülőknek a TASZ, akik nem küldenék iskolába gyereküket.
117 Alfahír.hu magyar sajtó Káosz: miközben Kásler leállíttatta a szűrővizsgálatokat, Rétvári azt írta, azok még mindig folynak.
118 Morgenpost.de nemzetközi sajtó Orbán Viktor különutas koronapolitikát folytat, mely egy időben rendeleti kormányzásban nyilvánult meg.
119 Donald Tusk EPP Magyarország és Lengyelország tragikus rekordokat döntenek új esetek és halálozási számok tekintetében. Az illiberális demokráciák gyakorlata. Kevesebb szabadságot, de nagyobb biztonságot ígértek. És betartották az ígéretük, bár csak az első részét.
120 Dobrev Klára DK Felfüggesztették az onkológiai vizsgálatokat!
121 Oláh Lajos DK A foci Európa Bajnokság mérkőzésein a Puskás Arénában minden széken ülhet majd néző, a szentpétervári stadionban csak minden másodikon.
Az egymillió lakosra jutó Covid-áldozatok száma nálunk 2510, Oroszországban 720.
Az orosz kormány jobban félti polgárait, mint a magyar.
122 Hajdu László DK Nehéz a futballról, a játék szeretetéről beszélni akkor, amikor 11 éve hovatovább a vírus elleni védekezés menetrendjét is az éppen aktuális focitornákhoz igazítják.
123 Bősz Anett DK Vagyis a miniszter csak halad tovább azon az úton, amit megkezdett anno a szakmában: a daganatos betegségekhez való hentelő hozzáállást járatja csúcsra.
124 Szabó Tímea Párbeszéd A kormánynak segítenie kell a kínai vakcina körüli kérdések tisztázását, és ingyenes(!) teszteket kell adnia azoknak, akik ezt igénylik. Végtelenül igazságtalan, hogy a kormány most arra kényszerít főleg idős embereket, hogy 10-20 ezer forintot zsebből fizessenek azért, hogy megnézzék: 2 oltás után védettek-e a vírussal szemben.
125 Szabó Tímea Párbeszéd Pontosan lehetett tudni, hogy több mint 5 ezer orvos és ápoló elüldözése a rendszerből katasztrófához fog vezetni. A Párbeszéddel többször felszólítottuk a kormányt, hogy azonnal hívja vissza azokat az egészségügyben dolgozókat, akik az új kényszerszerződések miatt mondtak fel.
126 Tordai Bence Párbeszéd Káoszba fulladt tanítási terv.
127 Schmuck Erzsébet LMP Szerintünk tényleg minden élet számít.
Ezért is érthetetlen, hogy a kormány miért nem hallgat a Magyar Orvosi Kamara járványügyi szakembereire, és az elkapkodott nyitás helyett miért nem segít inkább a bajbajutott magyar embereknek.
128 Demeter Márta LMP Bármelyik is a válasz, az világosan látszik, hogy a Kásler Miklós vezette gigatárca teljesen alkalmatlan arra, hogy ellássa a feladatát, és megvédje a magyar embereket a koronavírus-járványtól, illetve hogy biztosítsa az egyéb betegségben szenvedők egészségügyi ellátását.
129 Donáth Anna Momentum Mozgalom Nemrég egy felmérésből kiderült, hogy a magyarok nagy része nem hallott arról, milyen sokan haltak meg Magyarországon koronavírusban. De nemcsak a halálozásról nem tudnak semmit a magyarok: mivel a kamerákat nem engedik be az intenzív osztályokra, azzal sem szembesülnek, milyen kegyetlen ez a vírus. Ennek viszont az a vége, hogy sokan nem érzik, mekkora a baj, nem tartják be a korlátozásokat, nem vigyáznak magukra - ezzel másokra sem.
130 Donáth Anna Momentum Mozgalom A kormány szerint akármilyen súlyos is a járvány okozta szociális és gazdasági válsághelyzet, a Fidesz és strómanjai nem járhatnak rosszul, a tisztességes vállalkozók pedig nem járhatnak jól.
131 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom Cecília Asszony felfedezte a copy-paste funkciót! Aki a három kérdésemre adott három "válasz" közül az első kettőben a dátumokon kívül akár egyetlen eltérést is talál, annak küldök egy dedikált példányt a készülő könyvemből. Ennél a cinikusan hallgató mameluknál többet kevesen tesznek azért, hogy az oltásba vetett bizalom ne növekedjen. A bizalmatlanságot csak a teljes átláthatósággal és őszinteséggel lehetne legyőzni!
132 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom Gulyás ugyanazon a sajtótájékoztatón, ugyanarra a kérdésre egyszer azt válaszolja, hogy NEM KELL VIZSGÁLNI A KÜLÖNBÖZŐ VAKCINÁK HATÉKONYSÁGÁT, aztán meg azt mondja, hogy a KÍNAI A LEGJOBB (később meg azt, hogy az orosz).
133 Hadházy Ákos Momentum Mozgalom A magyar kormány érthetetlen módon lemond a tesztelésről, mint járványvédelmi intézkedésről, és nemzeti konzultációval és hazug propagandával akar túljutni a járványon. Emiatt is hal meg annyi magyar naponta, mintha minden nap lezuhanna egy utasszállító óriásgép.
134 Jobbik Jobbik Kásler Miklós ugyanis leállította a rákszűréseket, nehogy új betegek jelenjenek meg az ellátórendszerben. Ennek a felelőtlen döntésnek pedig nyilván az a következménye, hogy így most már nem szűrik ki azokat, akiket kiszűrnének, vagyis csökkentik a páciensek túlélési esélyeit. Mindannyian jobban járnánk, ha ez a kókler lemondana a miniszteri posztjáról. Sokkal kevesebben haltak volna meg koronavírusban, és immáron sokkal kevesebben halnának meg rákban. Ez az ember most már nemhogy „nem árt", hanem szinte csak árt...
135 Brenner Koloman Jobbik A Fidesz ad vadászati kiállításra, stadionokra, a családra és a haverokra, miközben magyar polgárok tömegeit hagyja az út szélén, akiknek nem ad három hónapnál több álláskeresési járadékot, nem ad bértámogatást és még hosszasan lehetne sorolni - sajnos.
136 Keresztes László Lóránt LMP Ez nem „válságkezelő" kormány, hanem egy olyan politikai bűnszövetkezet, amely a JÁRVÁNY és VÁLSÁG alatt ELÁRULJA a NEMZETI ÉRDEKEKET, zsebre akarja vágni a közvagyont, és érdemi gazdasági védekezés helyett cserben hagyja a legnehezebb helyzetbe került családokat. Ez a kormány a történelem szemétdombjára való. Szégyen!