Ki akart rabolni egy idős férfit egy 33 éves nő Budapesten. A férfi azonban kiabálni kezdett, ezért a nő úgy fellökte, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 33 éves nővel szemben a  IX. Kerületi Rendőrkapitányság - írja a Police.hu. D. Katalin április 13-án délután egy bankfiókban szóba elegyedett egy idős férfival, aki felajánlotta neki, hogy megveszi tőle régi, forgalomból kivont bankjegyeit.

Kiabálni kezdett az idős férfi, ezért fellökte

A közeli villamosmegállóban D. Katalin meg is kapta az 1000 forintot, de közben látta, hogy a férfinál több pénz van. 

A férfi zsebéből kivett 10 ezer forintot és egy bankkártyát,  a férfi azonban kiabálni kezdett, és megpróbálta visszatartani a nőt, aki ellökte őt.

Az esés következtében a 77 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Rablás miatt hallgatták ki

A ferencvárosi nyomozók a bejelentés után megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását, és a lefoglalt kamerafelvételek alapján 

a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja felismerte D. Katalint,  akit a lakásán fogtak el április 14-én.

– A 33 éves D. Katalint a IX. kerületi nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – írják.