Egy férfi év elején tépte le a zászlókat a polgármesteri hivatal homlokzatáról. Az eset után negyed órával intézkedés alá vonták a rendőrök, az ügyészség közmunkát javasol a férfival szemben a bíróságon.

Január 22-én éjjel egy órakor, egy férfi a Tatabányai Polgármesteri Hivatal épülete előtt megragadta és kétszer megrúgta a síkosságmentesítő anyagot tároló edényt, ami felborult és az anyag egy része az útra szóródott. A férfi tette alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Ezután a férfi a hivatal homlokzatára kitűzött magyar zászlót ellopta, felugrott miközben belekapaszkodott a zászlóba, ami miatt a zászló lengőrésze leszakadt, a tartórúdja pedig eltört. A férfi ezután

visszafordult és hajnali 2 órakor az európai uniós zászlót lopta el a korábbi módszerrel.

A zászlót a vállára tette és a lakása felé indult vele. A tatabányai rendőrök negyed órával később igazoltatták a férfit a Komáromii úton és visszavették tőle a megrongált zászlót, az elhagyott magyar zászlót pedig a járdán találták meg.

Az okozott kár nagyjából 30 ezer forint. Az ügyészség a vádiratában azt javasolja a bíróságnak a garázdasággal és lopással vádolt férfival szemben, hogy tárgyalás nélkül, büntetővégzésben ítéljék közmunkára és kötelezzék a kár megtérítésére.