Két álrendőr rabolt ki egy férfit Dunaújvárosban

Vágólapra másolva!
Két férfi rendőrnek kiadva magát a saját otthonában rabolt ki egy mozgáskorlátozott férfit Dunaújvárosban. Korábban rendőrként, majd vízóra leolvasóként akartak bejutni egy asszonyhoz, de nem jártak sikerrel.
Vágólapra másolva!

A letartóztatásban lévő férfiak tavaly decemberben elmentek egy idős asszony otthonához, hogy pénzt szerezzenek tőle.

Rendőrnek adták ki magukat, majd azt hazudták az asszonynak, hogy be kell vinniük a rendőrségre, mert hamis pénz van nála.

Ezen kívül arra is megkérték, hogy kösse meg a kutyáit. Az asszony azonban ezt nem tette meg, valamint arra kérte a férfiakat, hogy igazolják magukat a jelvényeikkel. A két férfi erre elment onnan.

Később azonban visszamentek és vízóra leolvasónak adták ki magukat, de ezzel sem jártak túl az asszony eszén, aki elküldte őket.

Forrás: Police.hu

Ezek után a kerítésen átmászva bejutottak egy mozgáskorlátozott férfi udvarára, aki éppen a macskáját engedte ki az ajtón. Rendőrnek hazudták magukat, és azt mondták, hogy házkutatást fognak tartani, majd a férfit belökték az ajtón és bementek a házba.

A földön fekvő férfitől azt követelték, hogy adja oda nekik a pénzét, megbilincseléssel fenyegették. Végül összesen 130 ezer forintot, valamint egy gázfegyvert és hozzátartozó lőszereket vittel el.

Az ügyészség rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a letartóztatásukat, ítélje őket börtönbüntetésre, valamint az egyikük korábban kiszabott felfüggesztett büntetését is hajtsák végre.