Nem értik a helyiek, hogyan hajthatott traktorjával a tilos jelzés ellenére a vonat elé a 31 éves újfehértói férfi. A kétgyerekes apa gyerekkorától ismerte az útvonalat, és azt is pontosan tudta, milyen sűrű a vonatforgalom az újfehértói átjárónál. A településen mindenki őt gyászolja.

Szülei földjére sietett permetezni az a 31 éves férfi, aki kedd délután a traktorjával a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott, ahol két vonattal is összeütközött.

"Bandi kicsi korától rajongásig szerette a traktorokat, alig várta, hogy ő is vezethessen. Amióta letette a vizsgát – némi túlzással – le se szállt róla. Képtelen vagyok felfogni, hogy mi történhetett, hiszen milliószor megtette már ezt az utat. Csak arra tudok gondolni, hogy a nagy eső miatt valamiért nem látta, hogy a fénysorompó pirosan világít - mondta a Blikknek az egyik helybéli.

A trakotoros előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is összeütközött.Forrás: MTI/Balázs Attila

"Egyszerűen nem hiszem el, ami történt. Ő volt a legrendesebb és legszorgalmasabb srác, akit ismertem. Két helyen is dolgozott, hogy a családjának mindent megteremtsen. Miután végzett a főállásával, éppen csak átöltözött, aztán már rohant is a szüleihez, hogy a mezőgazdasági munkákban segítsen. A tragédia előtt ott ment el a házunk mellett a traktorral, intettünk egymásnak, még gondoltam is, hogy a nagy eső előtt minek megy permetezni. Aztán már csak a borzalmas hír fogadott, hogy nincs többé. Rettentően sajnálom őt és a családját is. A felesége is idevalósi, nagy szerelemben éltek. A nagyobb gyerekük hároméves, a pici pedig nemrégiben született" - mondta a férfi egyik barátja, akivel a tradégia helyszínének közelében ért el a lap.

Mint azt az újság felidézte, a férfi a sínekre hajtott, a traktor orrával ütközött az egyik vonat, majd a csattanás a járművet átsodorta a másik vágányra, ahol éppen jött egy másik szerelvény. Ennek a vonatnak több kocsija is kisiklott, a balesetben több utas is megsérült.

Jelentősen megrongálódott a vasúti infrastruktúra az Újfehértónál kedden történt balesetben, az egyik vágány helyreállításával a tervek szerint péntekre végezhetnek a MÁV szakemberei. Több tízmilliós forintos lehet a kár.