Két kisgyereke gyászolja az Újfehértónál vonatokkal ütköző traktorost

vonatbaleset Újfehértó
Újfehértó, 2021. április 20. Összeroncsolódott traktor egy kisiklott vonatszerelvény mellett Újfehértó határában 2021. április 20-án. A mezőgazdasági vontató előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is összeütközött. A traktor vezetője meghalt. Az egyik vonat az ütközéstől kisiklott, a szerelvényen öt utas és a mozdonyvezető megsérült. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Nem értik a helyiek, hogyan hajthatott traktorjával a tilos jelzés ellenére a vonat elé a 31 éves újfehértói férfi. A kétgyerekes apa gyerekkorától ismerte az útvonalat, és azt is pontosan tudta, milyen sűrű a vonatforgalom az újfehértói átjárónál. A településen mindenki őt gyászolja.
Vágólapra másolva!

Szülei földjére sietett permetezni az a 31 éves férfi, aki kedd délután a traktorjával a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott, ahol két vonattal is összeütközött.

"Bandi kicsi korától rajongásig szerette a traktorokat, alig várta, hogy ő is vezethessen. Amióta letette a vizsgát – némi túlzással – le se szállt róla.

- mondta a Blikknek az egyik helybéli.

A trakotoros előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is összeütközött. Forrás: MTI/Balázs Attila

"Egyszerűen nem hiszem el, ami történt. Ő volt a legrendesebb és legszorgalmasabb srác, akit ismertem. Két helyen is dolgozott, hogy a családjának mindent megteremtsen.

Aztán már csak a borzalmas hír fogadott, hogy nincs többé. Rettentően sajnálom őt és a családját is. A felesége is idevalósi, nagy szerelemben éltek. A nagyobb gyerekük hároméves, a pici pedig nemrégiben született" - mondta a férfi egyik barátja, akivel a tradégia helyszínének közelében ért el a lap.

Mint azt az újság felidézte, a férfi a sínekre hajtott,

a traktor orrával ütközött az egyik vonat, majd a csattanás a járművet átsodorta a másik vágányra, ahol éppen jött egy másik szerelvény.

Ennek a vonatnak több kocsija is kisiklott, a balesetben több utas is megsérült.

Jelentősen megrongálódott a vasúti infrastruktúra az Újfehértónál kedden történt balesetben, az egyik vágány helyreállításával a tervek szerint péntekre végezhetnek a MÁV szakemberei. Több tízmilliós forintos lehet a kár.