Az abonyi férfi rokonait tavaly fogták el a rendőrök, miután kiderült, hogy erőszakkal prostitúcióra kényszerítettek és kizsákmányoltak nőket. A 25 éves férfi elcsábított, majd kezdetben Abony környékén, később Németországban és Svájcban éveken át arra kényszerítette szerelmét, hogy pénzért feküdjön le férfiakkal. 

F. Mihályt és testvérét, F. Sándort, valamint apjukat 2020 májusában fogták el a rendőrök, amiért fogva tartottak, prostitúcióra kényszerítettek és kizsákmányoltak nőket Abony környékén.

A rendőrök elfogták a család egy másik tagját is, a 25 éves F. Árpádot, aki évekkel ezelőtt elcsábított egy nőt, majd kényszerítette, hogy pénzért feküdjön le férfiakkal. Kezdetben csak Abony környékén, később azonban elvitte őt Németországba és Svájcba is. A nő ennek hosszú ideig eleget tett, a pénz egy részét pedig rendszeresen átultalta a férfinak.

 

Amikor elege lett, a férfi megfenyegette, bezárta a házba, és arra kényszerítette, hogy regisztráljon egy szextárskereső oldalra. Az innen szerzett pénzét is elvette, és mindet magára illetve a családjára költötte. A rendőrök szerint legalább 3 millió forintot hajtott be így a nőtől.

A rendőrök április 21-én fogták el a 25 éves férfit, akit akár öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetetnek.