Egy idős férfit akart kiforgatni a vagyonából egy kecskeméti házaspár, de elfogták őket - videó

csaló házaspár elfogás Kecskemét
Vágólapra másolva!
Egy 82 éves férfit akart kiforgatni a vagyonából egy kecskeméti házaspár, a szemfüles szomszédoknak köszönhetően azonban a rendőrök elfogták őket.
Vágólapra másolva!

Közel egy évvel ezelőtt egy kecskeméti társasházból egyik napról a másikra eltűnt egy idős férfi. A figyelmes lakók tudták, hogy a 82 éves szomszéd röviddel korábban megismerkedett egy nővel, aki rendszeres látogatója lett - írja a police.hu.

Mint kiderült a 40 éves asszony beférkőzött új ismerőse bizalmába, majd 2020 júniusában kipakolták a lakásból a férfi bútorait, és mindannyian ismeretlen helyre távoztak.

A lakók azonban nem hagyták annyiban a dolgot, és feljelentést tettek a rendőrségen, a nyomozás során pedig kiderült, hogy

a férfi lakásának és nyaralójának időközben új tulajdonosai lettek, ő pedig eltartási szerződést kötött egy házaspárral.

A rendőrök ráakadtak az idős férfire is, aki úgy nyilatkozott, hogy az ingatlanait nem értékesítette, és arról sincs tudomása, hogy eltartói lennének.

A férfit ismerték a hatóságok

A történetben eltartói szerepet vállaló házaspárt április 20-án fogták el a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai, és mindkettejüket csalás bűntett elkövetésével gyanúsítják.

A duó férfi tagja nem is volt ismeretlen a nyomozó hatóság előtt: ellene jelenleg is több eljárás folyik csalás és más bűncselekmények miatt.

Egy ügyvédet közokirathamisítással vádolnak

Az ingatlanok eladásával és az eltartási szerződéssel kapcsolatos okiratok készítőjét, egy, a megyeszékhelyen dolgozó ügyvédet gondatlanságból elkövetett közokirat-hamisítás vétségével gyanúsítják. A nyomozók szerint ugyanis a jelenleg szabadlábon védekező ügyvéd nem kellő körültekintéssel járt el az iratok elkészítése során.

– A rendőrség és ügyészség képviselői több helyen tartottak kutatást, melynek során többek között lefoglaltak 650 ezer forint készpénzt,

az ügy tárgyát képező házak esetében pedig intézkedtek a zár alá vételről

– olvasható a rendőrség közleményében.

A nyomozók előterjesztést tettek a házaspár letartóztatásának indítványozására. A Kecskeméti Járási Ügyészség indítványa alapján a járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.