Újabb 400 ezer oltóanyag érkezik Kínából csütörtökön - videó

sinopharm
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináit pakolják ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium által vásárolt Airbus 330 típusú teherszállító repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. február 16-án. Az első szállítmányban 550 ezer vakcina érkezett.
Vágólapra másolva!
Újabb 400 ezer oltóanyag érkezik csütörtökön Kínából - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter közölte:

már 1,7 millió oltóanyag érkezett Kínából, ami hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország Európa élmezőnyébe, egészen pontosan a második helyre került az átoltottság tekintetében.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Soós Lajos

- fogalmazott Szijjártó Péter, aki kitért arra is, hogy éppen a Karmelitába indul, ahol Orbán Viktor miniszterelnök a Kínai Népköztársaság elnökével, Hszi Csin-pinggel beszél telefonon, elsősorban a világjárvánnyal szembeni védekezés során kialakított együttműködésről.

A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináit pakolják ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium által vásárolt Airbus 330 típusú teherszállító repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. február 16-án. Az első szállítmányban 550 ezer vakcina érkezett Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az elmúlt hónapokban rendkívül hatékony együttműködés jött létre Kína és Magyarország között - jelentette ki Szijjártó Péter.