A jogosítványát akarta meghosszabbíttatni a férfi, amire a háziorvosa azt mondta neki, hogy nem tudja kiállítani számára a szükséges igazolást. Fél évvel korábban a szomszéd faluban, egy nőre és az őt védeni próbáló idős férfire támadt a férfi részegen.

Két éve fényes nappal egy csongrádi falu központjában lévő boltban egy részeg férfi összetalálkozott a háziorvosával. A férfi arra kérte az orvosát, hogy állítsa ki neki a jogosítványa meghosszabbításához szükséges egészségügyi alkalmassági nyilatkozatot. Az orvos erre azt mondta neki, hogy nem tudja kiállítani neki a nyilatkozatot, mivel

olyan szakorvosi kezelés alatt áll, ami miatt nem állíthatja ki számára azt.

A részeg férfi ekkor ordibálni kezdett az orvossal és többször megfenyegette, hogy megöli, ha nem állítja ki az igazolást.

Egy évvek korábban a szomszéd falu dohányboltja előtti biciklitárolóban lévő bicikliket rugdosta részegen. A tároló előtti padon ült egy idős férfi és egy nő.

A férfi szétlocsolta a nő sörét, őt pedig lefejelte és a biciklitárolóhoz lökte.

Idős kora, valamint a betegségei és mozgásszervi állapota miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes férfi, a nő védelmére kelt, de a részeg férfi őt is nagy erővel, többször ököllel arcon ütötte. Az idős férfi súlyosan megsérült.

Az agresszív férfi ellen vádat emeltek.