Videót tett közzé hivatalos közösségi oldalán Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, amelyben a mentők napján köszönti mind a 8500 magyar mentődolgozót. Köszönetet mondott a mentősöknek Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője is.

A miniszter a videójában elmondta, hogy a járvány kezdete óta az Országos Mentőszolgálat fennállásának legnagyobb kihívása és erőpróbája alatt áll.Eddig mintegy 152 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan fertőzött betegnek nyújtottak segítséget.

Kásler Miklós azt is mondta, hogy a mentősök több mint 1,2 millió ember járványügyi mintavételét végezték el.

Ma van a mentők napjaForrás: Highlights of Hungary

A tárcavezető továbbá hangsúlyozta, hogy a lakosság mentőkbe vetett bizalma töretlen, sőt ha lehet, most még tovább erősödött. A kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt feladatának tekinti a mentődolgozó kollégák megbecsülését és a munkakörülmények javítását

- mondta a miniszter.

Kásler Miklós kiemelte, hogy 2010 óta folyamatosak a fejlesztések.Több mint 1000 új mentőautót szereztünk be, 107 jelentősebb mentőállomás felújítása történt meg, 34 új mentőállomást építettünk, valamint 14 mentési pont létesült

- mondta Kásler Miklós.

Minden mentőegységben megújíthattuk a mentéstechnikai eszközöket, és az összes mentődolgozót új jó minőségű munkaruhával láttuk el.

A miniszter továbbá ismertette, hogy 2020-ban közel közel 42 millió kilométert tettek meg, és több mint 1800 sikeres újraélesztést végeztek.

A videó végén a miniszter megköszönte a mentősök helytállását, és további eredményes munkát kívánt.

Simicskó István köszöntötte a mentőket

Köszönetét fejezte ki a mentőknek helytállásukért, emberségükért Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a mentők napja alkalmából.

A kormánypárti politikus kiemelte, hogy mindennapi életünkben biztonságot jelent az a tudat, hogy mindig van kire számítanunk a bajban. A mentők észrevétlenül is készenlétben állnak, hogy szükség esetén gyorsan és szakszerűen a segítségünkre lehessenek - írta.
A politikus azt is mondta, hogy az elmúlt egy évben sajnos gyakori és szívbe markoló utcakép volt, amint mentőautók sietnek hol koronavírusos betegeket szállítva, hol a fertőzés gyanúját vizsgálva. Munkájuk során nekik kellett az elsők között a megváltozott egészségügyi helyzethez alkalmazkodniuk, és akár egész nap teljes védőfelszerelésbe öltözve küzdeniük a vírus ellen - mutatott rá.

Mentősök BudapestenFotó: Csudai Sándor - Origo

Simicskó István azt mondta, hogy emberfeletti teljesítmény, amelyet azóta is nap mint nap végeznek.

A KDNP frakcióvezetője a mentők napján külön köszönetet mondott nekik, hozzátéve: helytállásukért, emberségükért minden nap hálásak vagyunk.