Továbbra is letartóztatás alatt tarthatják azt a dávodi nőt, akit első fokon a bíróság 15 év fegyházbüntetésre ítélt gyilkosság miatt. Begyógyszerezte az élettársát, majd egy zacskóval végzett vele, a holttestét pedig elásta a kertben.

Egy 50 éves nő és élettársa együtt éltek Dávodon. 2019-ben a kapcsolatuk megromlott, és mindketten azt akarták elérni, hogy a másik költözzön ki a bérelt házból.

Egy vita után összeverekedtek, ami miatt a férfinak fájdalmai lettek. A nő felajánlotta neki a gyógyszereit, a férfi azonban, valószínűleg tévedésből egy nyugtatót is bevett, amitől elájult.

Ezt használta ki a nő, amikor az élettársa fejére kötözött egy nejlonzacskót, amitől az áldozat megfulladt.

A holttestet a kertbe vitte és elföldelte.

Egy idő után rokonai és munkatársai keresni kezdték a férfit. Amikor megjelentek a rendőrök a nőnél, a gyilkos beismerte, hogy mit tett.

Első fokon 15 fegyházbüntetésre ítélte a bíróság aljas indokból, védekezésre képtelen személy elleni emberölés miatt. Az ítélet nem jogerős fellebbezések miatt. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt javasolja, hogy az ügyben másodfokon eljáró Szegedi ítélőtábla ne engdje ki a rácsok mögül a letartóztatott nőt, mert esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye – írja az ügyészség.hu.

A letartóztatásról és az első fokú ítélet elleni fellebbezésekről is az ítélőtábla fog dönteni.