A nő kétszer is írt hamis beadványt adott be a bíróságnak azért, hogy mentse a letartóztatás alatt álló, gyilkossággal vádolt élettársát.

A büntetlen előéletű nő 5-6 éven keresztül volt az élettársa annak a férfinek, akit 2019 január 4-én letartóztattak. A gyanú szerint pár nappal az intézkedés előtt ugyanis megverte és hagyta kihűlni részeg ismerősét. A gyilkossággal vádolt férfi bűntársa ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a főügyészség. A nő 2019. szeptember 10-én feladott egy levelet a petőfiszállási postán a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírójának, amit az élettársa bűntársának nevében írt. Ebben a bűntárs magára vállalt mindent. Nem sokkal később a férfi, gyanúsítotti kihallgatásán, tagadta, hogy a levél tőle származna. A nő tovább próbálkozott. Március 19-én

egy másik petőfiszállási férfi nevében is küldött egy levelet a nyomozási bírónak.

Ebben a férfi nevében azt állította, hogy szemtanúja volt a gyilkosságnak, és azt nem a nő élettársa, hanem a bűntársa követte el. A férfi cáfolta ezt, amikor tanúként hallgatták ki. A szabadlábon védekező nő ellen folytatólagosan elkövetett hamis vád miatt emelt vádat az ügyészség, és azt javasolják vele szemben, hogy bocsássák próbára. A nő ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróságon hoznak majd döntést.