Megint kiderült, hogy a baloldal antiszemita

Hán-Júnisz, 2021. május 28. A Hamász fegyveres szárnyának, az Ezzedin al-Kaszam brigádnak a tagjai felvonulással emlékeznek meg az izraeli-palesztin konfliktus során elesett társaikról a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban 2021. május 27-én. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdődött rakétaháború, amelynek során eddig 232 palesztin vesztette életét, köztük több mint 65 gyerek. Izraeli oldalon tizenkét ember halt meg. Izrael és a Hamász 2021. május 21-én megállapodott a tűzszünetről. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Vágólapra másolva!
A migráció támogatásával a magyar, az európai és a tágan értelmezett nyugati baloldal átlépte a Rubicont, és lecserélték a korábbi, több évtizedes filoszemita és Izrael-párti nézeteiket a migránsokra, és fokozatosan átpártoltak a leginkább arab államok (és egyes szélsőjobboldali csoportok) által képviselt antiszemita, Izrael-ellenes és terroristapárti oldalra. A legutóbbi Izrael-Hamasz szembenállás kapcsán egyértelműen ki is derült, hogy milyen nagy hálózat húzódik meg egy arab terrorszervezet mögött - írja a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt pár hétben baloldali-liberális lapok és Soros szervezetei mindent megmozgattak, hogy Izraelt háborús bűnösként ábrázolják. A Soros-féle Amnesty International Izrael kapcsán háborús bűncselekményről beszélt. Radikális baloldali politikusok szintén úgy vélték, hogy Izrael önvédelme egyenlő a háborús bűnökkel, amelyet palesztinok ellen követett el a zsidó állam. A liberális lapoknak pedig már csak idézniük kellett a „független szervezeteket", a „civil politikusokat", és máris tökéletes képet festettek emberek millióinak a közel-keleti konfliktusokról.

A narratívaépítésből a hazai lapok és NGO-k sem maradtak ki. Hiszen itthon a szintén Soroshoz köthető lapok és szervezetek, például a már említett Amnesty, a külföldi tudósítások fordításával, a baloldali lapok cikkeinek, propagandaanyagainak magyar terjesztésével próbálták Izrael ellen hergelni és a palesztinok irányába érzékenyíteni a hazai közvéleményt. Természetesen a Telex, a 444 és mások hathatós segítségével - írja a blog.

Egy konkrét példa a hálózat működéséről: az Amnesty International angolul megjelent propagandaanyagának az állításait – „A gázai lakóépületek elleni izraeli támadások háborús bűncselekmények lehetnek" – egyetlen nagy újságíró-szervezet sem ellenőrizte le, de több magyar és külföldi lap is lehozta, átvette. Soros jogvédő szervezetének az anyaga annyiban érdekes, hogy csak és kizárólag az Amnestyre hivatkozik, illetve palesztin forrásokra. A Soros szervezet anyagai természetesen minden kritikai észrevétel nélkül aztán a magyar médiában is megjelentek, sőt hivatkozási alapkánt szolgáltak Izrael megbélyegzéséhez.

A Hamász fegyveres szárnyának, az Ezzedin al-Kaszam brigádnak a tagjai Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Külön érdekessége és egyben pikantériája volt a mostani konfliktusnak az az epizód, amikor Izrael lebombázta a palesztin terrorszervezet, a Hamasz egyik központját, amelyet a baloldali média kezdetben úgy tálalt, hogy „Izrael földig rombolta a nemzetközi újságíróbázist Gázában." (A bombázás során civil áldozat nem veszítette életét és nem is sérült meg, mert az Izraeli Védelmi Erők parancsnoksága értesítette az épületben tartózkodókat a bombázás időpontjáról.) Időközben persze kiderült, hogy az USA, az Európai Unió és több nyugati állam által terrorszervezetté nyilvánított Hamasz közös irodában működik több nemzetközi liberális, baloldali és arab, tehát Izraellel meggyőződésből ellenséges médiummal. Amikor a Telex tehát azt írja, hogy nemzetközi újságíróbázist rombolt porig Izrael, akkor hazudik, mert helyesen azt kéne írnia, hogy arab terrorszervezet bázisát és a benne működő nemzetközi újságírók irodáit bombázta porig a zsidó állam. De még van egy csavar a történetben, ugyanis kiderült, hogy a „független, objektív" újságírók összejátszanak a terroristákkal - emeli ki a Tűzfalcsoport.

Sőt az Associated Press egy korábbi munkatársa el is ismerte, hogy nem tudnak hitelesen tudósítani a Hamaszról, mert azzal veszélybe kerülnének. Sőt, egyes források szerint a Gázában lévő nyugati újságírók valójában nem a reális helyzetről tudósítanak, hanem leginkább a terroristacsoport propagandáját, üzeneteit erősítik fel.

Mindezeken túl Amerikában a radikális baloldali képviselők, mint amilyen Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez, vagy a rendőrök halálát szorgalmazó Black Lives Matter nevű szervezet egyaránt „háborús bűnök" elkövetésével vádolták Izraelt, illetve „apartheid államnak" nevezték a Kongresszusban. De szerte Amerikában és Európában a baloldali politikusok uszító és Izraelt hibáztató kijelentéseikkel megadták az antiszemita megnyilvánulások alaphangját. Nem véletlenül írt több elemző is arról, hogy most kezd beérni a migránspártiság gyümölcse. Hiszen az Európába és Amerikába beáramló több ezer migráns magával hozta a közel-keleti konfliktusokat is, amelyek magját újra elvetik Európában zsidógyűlölet formájában.

Jól látható, hogy a baloldali média és politika irányából erős kritika és támadás éri azt az országot, amely védekezik a rá ledobott bombák, rágalmak és támadások ellen. Az is megfigyelhető, hogy nemzetközi szervezetek, arab olajsejkek által pénzelt újságírók, baloldali milliárdosok által fizetett szervezetek, tudósítók és ezek helyi lerakatai milyen nagy erőt és hálózatot tudnak mozgósítani akkor, ha egy ország nemzeti függetlenségének a lebontása a cél - írja a Tűzfalcsoport.