Folytatódik az előválasztási komédia: a DK-s Gy. Németh Erzsébetet támogatja Jakab Péter

Vágólapra másolva!
Gy. Németh Erzsébetet, a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-helyettesét támogatja a Jobbik Újbudán - jelentette be Jakab Péter, a párt elnöke közösségi oldalán. A baloldali politikus jó ideje Gyurcsány Ferenc bábjaként politizál, az elmúlt napokban egyre-másra jelenti be, hogy pártja politikusai helyett a DK jelöltjeit részesíti előnyben. Mint ismert, Orbán Viktor kormányfő a parlament hétfői ülésén Gyurcsány Ferenc bohócának nevezte Jakab Pétert.
Vágólapra másolva!

"Világossá vált: Gy. Németh Erzsébethez hasonló, „harcedzett" politikusokra van szükség az Országgyűlésben is" - a Jobbik elnöke így közölte, hogy pártja nem indít jelöltet az újbudai körzetben, hanem inkább a DK politikusát támogatja.

Az elmúlt napokban nem ez volt az első alkalom, hogy a Jobbik hivatalosan is beállt egy-egy Gyurcsány-párti politikus mögé: a XV. kerületben Barkóczi Balázs pártszóvivőt, a II. kerületben a két hírtelevízióban is megbukott riportert, Kálmán Olgát, az újpesti körzetben a botrányokkal teli Varju Lászlót, valamint a székesfehérvári Ráczné Földi Juditot támogatják.

Tegnapi cikkünkben megmutattuk, az elmúlt hónapokban hogyan lett Jakab Péter Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb segítője. A baloldali politikus mára eljutott oda, hogy mindenben engedelmeskedik új főnökének, és semmiben sem ellenkezik a baloldali tárgyalások során. A két politikus közötti alá-fölé rendeltségi viszonyt precízen mutatja, hogy a Jobbik elnöke a napokban nyíltan és hízelegve támogatásáról biztosította a DK elnökét Orbán Viktor miniszterelnök posztja alatt. Tegnapi televíziós interjújában pedig elismerte, hogy Gyurcsány Ferenccel nagyon jó, konstruktív vitákat tud folytatni, és nem érdekli, hányan szavaznának a Jobbikra.

A két politikus kapcsolata a parlament hétfői ülésén is téma volt. Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy "Jakab Pétert nem az eszéért alkalmazza Gyurcsány, hanem hogy csörgősipkát tegyen a fejére". A kormányfő ezzel Gyurcsány bohócának nevezte Jakab Pétert.