117 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Hatvan, 2021. június 7. Egy férfi megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagját a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján 2021. június 7-én. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
Közzétette a kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírus-járvány legfrissebb napi adatait.
Vágólapra másolva!

Az oldal azt írja, hogy folyamatosan zajlik az oltás, az oltottak száma 5 278 680, közülük 4 027 056 fő már a második oltását is megkapta.

117 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 206 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 17 idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 29 883 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 718 577 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 57 746 főre csökkent. 591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.

Házaspár mutatja az oltási igazolásait Forrás: MTI/Balázs Attila

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 54 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 40 százalékos átlaggal. A

regisztráltak száma 5 millió 294 ezer fő, és 92 százalékuk már fel is vette az oltást.

Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Egy férfi megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagját a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján 2021. június 7-én Forrás: MTI/Komka Péter

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik-oltás foglalható.

Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenesen letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt,

ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

Június 15-étől már az önkormányzatok is a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek – az erről szóló kormányrendelet szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben.