Több mint 22 milliót lopott a munkahelyéről egy bankfiók vezetője

új forint bankjegyek
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Két év négy hónap börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítéltek egy nőt, aki fiókvezetőként tizenegy éven át sikkasztott a munkahelyéről, amivel több mint 22 milliós kárt okozott. 
Vágólapra másolva!

Egy hazai bank egyik fiókjánál a vezető kirendeltségvezetőként fióki univerzális vezető tanácsadó munkakörben dolgozott. Vezetői feladatai mellett rendszeresen pénztáros is volt, önálló jogkörrel kezelte a betétesek pénzforgalmát és a takaréklevelekkel kapcsolatos ügyintézést is végzett.

A nő az ügyintézői azonosítójával belépett a bank számítógépes rendszerébe, amelyben az érintett ügyfelek tudta nélkül, de nekik kiállított takaréklevelek beváltását színlelve kifizetéseket rögzített, majd az adott összeget saját használatú pénztároló kazettájából kivette és eltette. Amikor a nap végén zárt a fitók, a rendszer adatai nem mutattak eltérést.

Ez így ment 2002 és 2013 között, vagyis 11 éven keresztül, amivel a nő több mint 22 millió forinttal károsította meg munkáltatóját.

A Komáromi Járásbíróságon tegnap tárgyalták az ügyet. A Komáromi Járási Ügyészség három vádirata alapján, az ügyeket egyesítve,

2 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték a fiókvezetőt

és kötelezték a bank kárának megtérítésére a folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen követett el sikkasztás miatt. A végzés nem jogerős, az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett a döntés ellen. Mivel a bank anyagi felelősséggel tartozik az ügyfeleivel kapcsolatban, az ügyfeleket és azok örököseit már kártalanították.