Káosz – így jellemezhetjük Budapest útjait, az összevissza, szervezetlen lezárások miatt, de a következő másfél év biztosan horror lesz az utakon. A Clark Ádám térnél szerda reggel már fejeltlenség volt, miután összeengedték az autósokat a biciklisekkel, és mindenki keresztezi a másik útját.

Ma hajnali 4-kor teljesen lezárják a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére. A lezárás idején a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon, de ez még nem a teljes kép.

Teljes átgondolatlanság és rossz szervezés jellemzi a Karácsony Gergely BudapestjétFotó: Polyák Attila - Origo

Miután hetekig nézhették a budapestiek, ahogy a Lánchídon ásítoznak a munkások, Karácsony Gergely leaszfaltoztatta Budapest egyik leghíresebb terén, a Clark Ádám tér ikonikus virágágyását, majd megtörtént az elképzelhetetlen: biciklisáv került a körforgalomba. Az átgondolatlanul kialakított, kaotikus körforgalomban pedig autósok, gyalogosok és biciklisek haladnak egymás útját keresztezve. Ha ez nem lenne elég, elvétve még munkagépeket is kerülgetniük kell a közlekedőknek. Így mondhatni egy életveszélyes gócpont alakult ki a Lánchíd előtt, ahol elég egy pillanat figyelmetlenség, hogy megtörténjen a tragédia - számolt be róla a Ripost.

Egyre több útszakaszt, csomópontot zár le a főváros baloldali vezetése, ami miatt teljesen összeomlott Budapest közlekedése. Az egy időben elindított közlekedési csomópontokon történő projektek olyan dugókat eredményeznek, amik ellehetetlenítik a fővárosi közlekedést.

A kormány ugyanakkor segítve a budapesti közlekedést, újraindítja a Karácsony Gergely által leállított BKK-hajókat a Dunán, melyek hétköznap havi vagy Budapest bérlettel ingyenesen, hétvégén, valamint bérlet nélkül utazásonként 500 Ft-ért vehetők igénybe.