Czeglédy-ügy: hamisított jegyzőkönyveket kapott Budai Gyula

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc
Szeged, 2018. március 5. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vezetik Czeglédy Csabát (k) az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. Mellette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. A bíróság harminc napra elrendelte Czeglédy előzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Czeglédy Csaba környezetéből egy olyan hamisított, telefonlehallgatási jegyzőkönyvet juttattak el Budai Gyulához, amely szorosan kapcsolódik a Czeglédy elleni büntetőeljáráshoz. A Fidesz országgyűlési képviselője feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

Czeglédy Csaba mártírt szeretne magából csinálni – írta legújabb Facebook-bejegyzésében Budai Gyula. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a bűnöző Czeglédy Csaba környezetéből egy olyan hamisított, telefonlehallgatási jegyzőkönyvet juttattak el hozzá, amely szorosan kapcsolódik a Czeglédy elleni büntetőeljáráshoz.

Mivel a jegyzőkönyv elkészítése felveti a bűncselekmény gyanúját, ezért bejelentést tett a rendőrségen, és az iratot átadta a nyomozó hatóságnak – írta Budai.