Súlyosan elhanyagolta gyerekeit egy gyöngyösi anya

Vágólapra másolva!
Egy gyöngyösi asszony olyannyira nem foglalkozott a gyerekeivel, hogy azok nem fürödtek, nem volt megfelelő ruhájuk és iskolába sem jártak rendesen. A figyelmeztetések ellenére semmit sem tett azért, hogy változzon a helyzet, ezért elvették tőle a kicsiket.
Vágólapra másolva!

Az asszonynak három gyereke született, akik mind kiskorúak még, a legfiatalabb 6 éves.

2019 júliusáig egy gyöngyösi házban életek együtt, az anya a két fiának és a lányának az alapvető higiéniás feltételeket sem biztosította.

A házban nem volt áram, a konyhai mosogatóból nem folyt le a víz, a szobákban bűz volt, a hálószobában be volt szögezve a redőny, ezért mindig sötét volt.

A gyerekek nem fürödtek rendesen, és nem is voltak megfelelően öltöztetve.

Az idősebb fiúnak nem biztosította az iskolába járást, ami miatt osztályt kellett ismételnie. A másik fiú ápolatlanul járt iskolába, a kislányt pedig többször is az óvodában fürdették meg a nevelők.

Az asszony a több figyelmeztetés ellenére sem tett semmit azért, hogy javuljon a helyzet, pedig a gyerekei minden szempontból lemaradásban voltak a kortársaikhoz képest.

A család 2019 nyarán egy gyöngyösi átmeneti otthonba költözött, de így sem volt tapasztalható fejlődés, ezért a gyámhatóság előbb védelmébe, majd nevelésbe vette a gyereket, akiket így sikerült elválasztani az anyjuktól.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az asszony ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel foglalkozhatna.