Egy üveg víz miatt kapott lángra az autóülés

veszélyes műanyagok, PET-palack
Vágólapra másolva!
Bizonyos autóban felejtett tárgyak kifejezetten veszélyesek lehetnek a kánikulában, ám egy férfi a saját bőrén tapasztalta, hogy a hosszú időre az autóban hagyott palackos víz is képes lehet tragédiát okozni.
Vágólapra másolva!

A hihetetlen esetet a Metropol egyik olvasója küldte el a lapnak. A férfi azt írta:

"Van egy kertem, ahova kimentem, hogy elvégezzem a kinti munkákat. A vizet a nagy sietségben csak bedobtam a kocsiba, és jól ott is felejtettem, amikor kiszálltam az autómból. Lett is baj majdnem!

– idézte fel a jászberényi férfi.

„Azért is volt meglepő, mert direkt fa alá álltam, sőt a szélvédőre még fóliát is tettem a nap sugarai ellen. Azonban nem gondoltam bele abba, hogyan halad majd a nap az égbolton" – mesélte. Mivel az autója közelében dolgozott, ezért a rádiójából zenét hallgatott, emiatt letekerte az anyósülés ablakát. A lehúzott ablakon keresztül egyre jobban a sütötte a nap a vizesüveget.

„Nagyon nagy szerencsém volt, hogy még időben megláttam" – mondta borzongva a férfi, akinek

egyszer csak az tűnt fel, hogy az autója környékéről füst száll fel.

Végül az üveg vízzel oltotta el az ülésén izzó lángokat.

Nem mindenki ilyen szerencsés

Évekkel ezelőtt hasonló baleset áldozata lett Kovács Zsuzsanna is, csak ő nem úszta meg a kocsi nagyobb sérülése nélkül - idézte fel a Metropol. "Én szódás palackot felejtettem az első ülésen, és

Mi töltetjük a szódát, kemény műanyag."

A kézfertőtlenítő, a ruhadarabok és az öngyújtó szintén veszélyes eszközök a kocsiban. Ezeket sem érdemes a tűző napon álló autóban felejteni.