Menczer Tamás: Szuverenitásunk megőrzése továbbra is cél

MENCZER Tamás
Budapest, 2020. december 7. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A baloldal és nemzetközi szövetségesei begyújtották a rakétákat, sem az igazság, sem az emberélet nem számít. Hosszú tíz hónap lesz – írta közösségi oldalán Menczer Tamás, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. Menczer szerint a nemzetközi támadások ellenére a magyar kormány célja továbbra is az ország szuverenitásának, a magyar emberek egészségének és biztonságának megőrzése, valamint a munkahelyek megvédése.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás a Facebook-oldalán emlékeztetett a Hollandiában, egy utcán lelőtt újságíró esetére, arra, hogy Svédországban kisgyerekek válnak a bandaháború áldozatává, valamint arra is, hogy eközben több nyugati országban, így Franciaországban és Hollandiában romlik a járványhelyzet.

Hozzáfűzte:

De minden nap „kiderül", hogy: Magyarország nem demokrácia. Rosszul védekeztünk a vírus ellen.

Az államtitkár leszögezte:

Menczer Tamás minden bizonnyal a kedden nyilvánosságra hozott jogállamisági jelentésre is utalt, amelyet az Európai Bizottság tett közzé.