Niedermüllerék a közpénzből fenntartott honlapjukon népszerűsítik az LMBTQ-lobbit

homosexuality Horizontal
People hold flags and balloons as they take part in the gay rights Pride Parade in Budapest on July 2, 2016. (Photo by PETER KOHALMI / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután Orbán Viktor bejelentette a gyermekvédelmi népszavazást, az erzsébetvárosi önkormányzat a közpénzből fenntartott honlapján azonnal a Prideon való részvételre kezdett el buzdítani. Niedermüller Péter, DK-s polgármester és a hazai baloldal teljesen megadta magát az LMBTQ-lobbinak, aminek a kiszolgálása még a magyar gyermekek védelménél is fontosabbnak bizonyul számukra.
Vágólapra másolva!

Szerdán délelőtt közölte Orbán Viktor kormányfő, hogy a soha nem látott, a nemzetközi LMBTQ-lobbi felől érkező politikai nyomás következtében a kormány népszavazást kezdeményez a gyermekek védelme érdekében. Az ismertetett kérdések szerint a magyarok többek között arról dönthetnek, szeretnék-e, hogy gyermekeiket szexuális propagandával traktálják-e az iskolákban, valamint engedélyeznék-e a nemváltó műtéteket a kiskorúakon.

Bár a kezdeményezés maximálisan támogatható, a hazai baloldal mégsem volt hajlandó beállni a kormány mögé a fontos társadalmi kérdésben. A baloldali politikusok a támogatás helyett eleinte egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek, később azonban világossá vált, hogy

a magyar gyermekek védelme helyett a világot behálózó LMBTQ-lobbi érdekeit tartják szem előtt.

Ezt kiválóan bemutatta a baloldali vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat. Nem sokkal a miniszterelnök bejelentése után a közpénzből fenntartott honlapjukon megjelentettek egy felhívást, amelyben az LMBTQ-lobbi éves politikai rendezvényén, a Prideon való részvételre buzdították a városrész lakóit. Büszkén hirdették, hogy "idén Erzsébetváros is csatlakozik a 26. Budapest Pride szellemiségéhez az 'Elfogadás és sokszínűség hete' programsorozattal." Az akció kapcsán nemcsak az időzítéssel van probléma, hiszen azzal tudatosan a gyermekvédelmi népszavazás kapcsán próbáltak meg provokálni, hanem azzal is, hogy egy önkormányzat nyíltan egy politikai eseményre mozgósít.

Niedermüller a migránsokat is befogadná

A pesti kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter szinte mindenben teljesíti a nemzetközi baloldal elvárásait.

A Gyurcsány-párti politikus az egyik leghangosabb hazai pártolója a bevándorlók befogadásának. Emlékezetes, amikor a migrációs válság csúcsán iszonyatos nyomás nehezedett Magyarországra, az ország területére tömegével léptek be engedély nélkül a bevándorlók, Niedermüller egyértelműen az ő pártjukra állt.

Álláspontja azóta is változatlan: a koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt, amikor sok minden fontosabb volt ennél, arról írt közösségi oldalán, hogy az elmaradottabb térségekből érkező bevándorlók gazdagságot hoznának Magyarországnak, ezért be kellene fogadni őket.

Pride-felvonulás Budapesten 2016-ban Forrás: AFP/Peter Kohalmi

Az elmúlt időszakban a baloldali kerületekben látványosan teret nyert az LMBTQ-lobbi. Ahogy az Origo is beszámolt róla, Pikó András, Momentum-közeli hivatalba lépését követően szinte semmi sem állta útját az ezirányú propaganda terjedésének.