A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHollandia-Magyarország
NyílNyíl

Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor szüleit gyalázza

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. május 31. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Teljesen váratlanul érte a baloldali pártokat a gyermekvédelmi népszavazás, így nyilatkozataikban összevissza beszélnek. Ami közös: a Demokratikus Koalíciótól (DK) a Momentumon át a Jobbikig mindegyikük a gyermekek ellen, az LMBTQ-propaganda mellett van. Gyurcsány Ferenc például ízléstelen bejegyzésében a miniszterelnök szüleit gyalázta. Mint ismert, többek között arról lehet majd szavazni, hogy lehet-e gyerekeken nemátalakító műtétet végezni, vagy sem.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőtt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a kormány népszavazást kezdeményez a gyermekek védelme érdekében. A referendum célja az, hogy a magyar emberek maguk dönthessenek a gyermekeik neveléséről.

A hazai baloldal, az LMBTQ-propaganda pártjára állva, azonnal elutasította a maximálisan támogatható kezdeményezést. Ugyanakkor az is látszik, hogy meglepte őket a bejelentés, teljesen összevissza beszélnek. A Párbeszéd például meghirdetett egy online sajtótájékoztatót, majd lemondta.

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) sajtóközleményben jelezte, nem támogatja a gyermekvédelmi népszavazást, és azt akarják, hogy a referendum ne legyen sikeres. Gyurcsány ízléstelen bejegyzésében emellett a miniszterelnök szüleit gyalázta.

A Momentum nevében Fekete-Győr András pártelnök egy bejegyzésben jelezte, nem támogatja a kezdeményezést és bojkottra szólított fel, egyértelműen jelezve, hogy az LMBTQ-lobbit támogatják.

Gyurcsány Ferenc (DK) vezetésével a teljes baloldal felsorakozott a gyermekvédelmi népszavazás ellen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A mostanában a Momentum színeiben politizáló Hadházy Ákos is erről értekezett közösségi oldalán. Szerinte be kell jelenteni az esemény bojkottját, és arra ösztökélte a magyarországi baloldal képviselőit, hogy egyáltalán ne beszéljenek a gyermekek védelmében kezdeményezett referendumról. Magyarán, a baloldali politikus elhallgatná a társadalmi szempontból kiemelten fontos témát.

A Gyurcsány Ferencet mindenben követő Jobbik-elnök, Jakab Péter sem hajlandó támogatni a kezdeményezést. A baloldali összefogásba mára teljesen beolvadó LMP egy szűkszavú közleményben utasította el a gyermekek védelméről szóló népszavazás kiírását. A gyakorlatilag mérhetetlen támogatottsággal bíró Párbeszéd is reagált Orbán Viktor bejelentésére: Karácsony Gergelyék a többi baloldali párthoz hasonlóan érdektelennek próbálták beállítani a referendumot. Sajtótájékoztatójukat azonban, ahogy meghirdették, azonnal le is mondták.

Kérdések a gyermekek védelme érdekében

A kormány azért döntött a népszavazás kiírása mellett, mert az elmúlt hetekben példátlan méretű nemzetközi támadássorozat érte Magyarországot. Legutóbb a 2015-ös migrációs válság idején került sor hasonlóra: a nemzetközi és a hazai baloldal akkor is fel akarta függeszteni az uniós források kifizetését. A céljuk akkor is és most is az volt, hogy Magyarország megváltoztassa politikai álláspontját az adott kérdésben.

A magyar emberek a következőkről szavazhatnak majd:

1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
2. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
3. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?
4. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
5. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!