Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt Ferenc pápa látogatásáról, a gyermekvédelmi törvényről.

A politikus beszélt a koronavírus-járványról, megemlítve, hogy az oltottság,átoltottság nagyon fontos, elsősorban azért, mert mindenki felelős a másik emberért, az itthon elérhető vakcinák pedig védelmet adnak, ezért is kell mindenkinek felvennie az oltást, aki még ezt nem tette meg.

Vejkey Imre az Eucharisztikus Kongresszus kapcsán azt mondta, ez egy jelentősesemény, ahol bizonyosságot lehet és kell tenni a Bibliáról, amiről a keresztény világban azt mondják, nincsen Újszövetség Ószövetség nélkül, ahogy Jézus sem akart semmit sem megváltoztatni az Írásból, azt kiterjeszteni kívánta. Az Eucharisztikus Kongresszusra eljön Ferenc pápa is, aki misét fog celebrálni, előtte tralálkozik az ország vezetőivel, az egyházak képviselőivel. A politikus szerint ez egy rendkívül fontos esemény, mert ez erősíti meg a zsidó-keresztény értékeket, amelyeket a magyar kormány is hirdet, amikért támadások is érik. A pápa látogatása kapcsán azt jegyezte meg a képviselő, egészen példátlan, hogy az emberek milyen nyitott szívvel fogadják Ferenc pápát, már most rengetegen jelentkeztek a misére, ahogy más rendezvényekre.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.