Értetlenül áll a történtek előtt Árpa Attila színész, aki ellen vádat emeltek forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt. A vád szerint rendszeresen vett drogot a barátainak, amelyet bulikon vettek be. Az egyik dílere egy szír migráns lehetett.

Egy 33 éves férfi 2017-től kokainnal és extasyval kereskedett Budapesten. Rendszeres kokainvásárlója volt egy 49 éves férfi, aki 2018-tól saját magának és a barátinak, az összejöveteleire meghívottaknak is adott a kábítószerből, így azt forgalomba hozta. 

Az ügyészség által 49 éves férfiként említett illető a Blikk információi szerint Árpa Attila. 

Árpa AttilaFotó: Polyák Attila - Origo

Az ügyészség szerint Árpa 2019 márciusában 35 és 37 éves ismerőseit bízta meg, hogy vegyenek kábítószert egy ilyen összejövetelre. A két férfi a kokaint be is szerezte, majd el is indultak volna a megbízójukhoz, ám rendőrök elfogták őket, aztán rajtaütöttek az összejövetelen is. 

A vádirat szerint egy 36 éves szír férfi is kereskedett kokainnal, aki szintén adott el a 49 éves Árpának drogot, amelyet egyes esetekben a később elfogott 35 éves férfi szállított. 

A Fővárosi Főügyészség az öt férfi ellen vádat emelt, a 33 évessel szemben jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem, a szír férfival szemben alapeseti kábítószer-kereskedelem, a további 3 férfival szemben - köztük van Árpa Attila - forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 33 éves férfit fegyházbüntetésre, társait börtönbüntetésre ítélje azzal, hogy a forgalomba hozatallal vádolt 3 magyar férfi esetében a büntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel. Azaz Árpára is felfüggesztettet kérnek. 

Árpa Attilánál korábban razziát tartott a rendőrség, miközben házibulit tartott.  Rájuk törtek, és a hosszú órákig tartó házkutatás követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg a színészt és több társát.

Árpa Attila a Blikknek most azt mondta, hogy 

Továbbra is értetlenül állok a döntés előtt. Hozzátette, az ügyészség előszeretettel emlegeti a házkutatást, de azt nem említi, hogy mi lett az eredménye. Megmondom én: nem találtak kábítószert nálam, ahogy a vendégeinknél sem.

Árpa szerint: az is sokat elárul a hozzáállásukról, hogy se engem, se az ügyvédemet nem értesítették a vádemelésről, a sajtót viszont igen. Mindenkit arra kérek, hogy a bíróság jogerős ítéletéig ne törjön pálcát felettem. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Árpa milyen hosszú büntetést kaphat.