Apa és fia együtt árulták a dizájnerdrogot Kiskunhalason, mellyel több millió forint jövedelemre tettek szert. A pszichoaktív anyagot otthonukban árulták. 

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat a férfival és fiával szemben, akik mintegy fél éven át „kristályt" árultak otthonukban, amit a jánoshalmi ismerősüktől vásároltak. A dizájnerdrogot adagokba csomagolva tízszeres áron adták el a fogyasztóknak, ezáltal több millió forint jövedelemre tettek szert - írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

A por megvásárlásához szükséges pénzt az apa biztosította, a szer beszerzését általában a fiú intézte. A vádlottak a megrendelést és az átvétel helyszínét előzetesen egyeztették, ott a fiú a port megkóstolta, majd az árut kifizették.

A megvásárolt kristályt a házhoz érkező vásárlóiknak 1.000,- Ft/adag áron értékesítették.

Tavaly októberben történt elfogásukig az apa és fia legalább 170 gramm kristályt adtak el, ezáltal ők mintegy 1,7 millió forintot kerestek, harmadik társuk ezidő alatt 1,5 millió forint jövedelemhez jutott.

Az ügyészség mindhárom férfit bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel vádolja.