Az ország nagy részén várható a hétvégén zivatar, néhol felhőszakadás, amit jégeső kísér - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Ma erősen megnövekvő gomolyfelhőkből hajnalban a Dunántúlon, reggel a középső és az északi tájakon, kora délután a keleti vidékeken kell számítani záporra, zivatarra. Néhol jégeső és felhőszakadás is lehet.  Délen a legkisebb az esély csapadékra. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 29-35 fok között alakul a hőmérséklet - északnyugaton már megszűnhet a hőség.

Vasárnap gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és északon, északnyugaton több helyen, délen néhol fordul elő zápor, zivatar. Eleinte a délnyugati szél lesz élénk, majd estétől ismét az északnyugati szél erősödik meg. 30-39 fok közötti fülledt meleg idő várható. 

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre van kilátás. A nyugati határszélen lehetnek tartósabban felhős tájak is, és itt zápor is előfordul. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. A csúcsérték 27 fok körül valószínű.

Zivatarok mellett is marad a hőségFotó: Csudai Sándor - Origo