Karácsony Gergely helyettesének luxusnyaralása mögött gyanús gazdagodás áll

Vágólapra másolva!
Tüttő Kata, Karácsony Gergely főpolgármester-helyettese legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elképesztő gazdagságával hencegve egy luxusszigetről posztolt nyaralós videót, amelyen éppen a tengerből lóháton jön ki. Tüttő azóta törölte a videót Instagram oldaláról, de az újabb botrányt ezzel nem tudja feledtetni, ráadásul felmerül a kérdés, hogy a baloldali főpolgármester-helyettes mennyire jó gazdája Budapest pénzének, hiszen az elmúlt időszakban a BKV-mutyival és a Lánchíd felújításával kapcsolatban is korrupciós gyanúba keveredett. Tüttő a botrány után a 168 óra nevű baloldali propagandalapban kezdett kínos magyarázkodásba, amiből kiderül, hogy még mindig nem érti, mi a baj a luxusnyaralásával és azzal, ahogy hencegett vele.
Vágólapra másolva!

A múlt héten posztolta ki Tüttő Kata a luxusnyaralása során készült lovaglós videót, amely hamar
bejárta az internetet, annak ellenére is, hogy a baloldali főpolgármester-helyettes azt eltávolította közösségi oldaláról abban a reményben, hogy szőnyeg alá söpörheti a kibontakozó botrányt. Az gyakorlatilag biztos, hogy nem saját lelkiismerete szólalt meg, inkább tűnik valószínűnek, hogy utasításra törölte le a gazdagságával hencegő videofelvételt.

Egy ilyen lovaglás egyébként legalább 200 ezer forintba kerül.

A felvétel azonban nem csak azért botrányos, mert a baloldal ismét megmutatta álszentségét, hanem azért is, mert éppen Tüttő az, aki a főváros vagyonát kezeli, az elmúlt időszakban pedig számos korrupciógyanús ügybe keveredett.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Tüttő a baloldal egyik meghatározó szereplője, politikai karrierjét pedig Leisztinger Tamásnak köszönheti. A szocialista-szabad demokrata kormányok alatt meggazdagodó milliárdos oligarcha a 90-es évek zavaros privatizációjából szerezte vagyonának jelentős részét, Tüttővel pedig a kétezres évek közepén találtak egymásra, a legutóbbi választásokig egy párt alkottak, valamint élettársak is voltak.

Tüttő és Leisztinger hivatalosan akkor távolodtak el egymástól, amikor napvilágra kerültek a baloldali oligarcha belvárosi ingatlanügyei,

ami azért volt különösen kellemetlen, mert párja éppen az V. kerületi polgármesteri székre pályázott. Azóta viszont egyre több jele van annak, hogy azért teljesen nem szűnt meg közöttük a kapcsolat, csak már sokkal jobban titkolják közös munkájukat.

Tüttő Kata Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Tüttő az előző budapesti voksolást követően lett Karácsony Gergely városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, emellett pedig bejutott a Fővárosi Közgyűlésbe is. Azóta kicsivel több mint két év telt el, a gyanús ügyletek pedig ez idő alatt elszaporodtak. Az MSZP-s főpolgármester-helyettes vagyonnyilatkozatából az derült ki, hogy nagyon gazdag: összesen 15 ingatlanja van (kettőben résztulajdonos), illetve 54 millió forintot tart állampapírokban.

A mesés vagyonra viszont nem egyértelmű, hogy miként tett szert. Itt kell emlékeztetni az elmúlt két év budapesti korrupciógyanús ügyleteire, amelyekben az ő neve is gyakran felmerül. Mint ismert, a BKV busztenderét egy Leisztinger Tamáshoz köthető cég, a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.

úgy nyerte meg, hogy csak néhány nappal nappal az ajánlattételi határidő előtt jegyezték be. Mindez azt jelentheti, hogy az offshore hátterű vállalkozást célzottan erre a tenderre hozták létre.

Hasonlóan furcsa körülmények alakultak ki a Lánchíd felújításával kapcsolatban. Idén januárban jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy az A-Híd Zrt. és a Strabag Általános Építő Kft. nyerte a Lánchíd felújítására kiírt tendert, ami egyben azt is jelentette, hogy a munkálatok hirtelen 5 milliárd forinttal drágábbá váltak.

Tüttő Kata, a A-Híd Zrt. exkluzív rendezvényén. Forrás: Facebook/Fidesz Budapest

Korábban megírtuk hogy a mintegy 23 százalékos drágulás mellett majdnem hatvanszorosára, 4,2 milliárd forintra emelték a Tarlós István idején lefolytatott tenderhez képest a vállalkozónak járó előleget, a céget terhelő kötbért viszont megfelezték. Egyáltalán nem meglepő mindez annak tudatában, hogy Tüttő Kata részt vett többek között a tendert nyerő cég, az A-Híd Zrt. egyik év végi exkluzív rendezvényén.