Fogaival húzza el az autókat a tízéves magyar kislány - videó

Vágólapra másolva!
Hazautazott Magyarországra családjával a tíz éves Dotti, hogy itt állítson be egy új világcsúcsot - látható a TV2 Tények Plusz riportjában.
Vágólapra másolva!

Dotti édesapja a világ egyik legerősebb embere, Sinka Zsolt, ő készíti fel lányát a próbákra, versenyekre. A család évek óta az Egyesült Arab Emírségekben él, mert ott nem csak imádják, hanem támogatják is ezt a sportágat és az ehhez hasonló erőnléti sportokat is - számol be a TV2 Tények Plusz című műsora.

A kislány már két éves korában követni kezdte édesapja sportágát, az elmúlt években el is kíséri és részt is vesz az erőpróbákon, ahol ezzel nem kevés meglepetést is okoz - hallható a riportban.

Sinka Zsolt, a kislány apja azt mondta, magyar- és világrekordra készülnek, az biztos, hogy a lánya lesz a legfiatabb versenyző, aki ebben a sportágban ilyen teljesítményre képes, -

a kislány egy öt tonnás autót próbál majd elhúzni a fogával.

Beszélt arról is, hogy az Emírségekben és az Egyesült Államokban is ismert, de itthon kevésbé, amit még fel kell dolgoznia. Az ő rekordja egyébként egy 95 tonnás tűzoltóautó elhúzása volt eddig, de ezt is próbálja felülmúlni a Boeing 270 tonnás gépének elhúzásával.