A hétvégén hőségre kell számítani, hétfőn azonban évszakváltó hidegfront érkezhet – írja a Köpönyeg. A jövő hét elején többfelé esőre kell számítani.

Szombaton sok napsütésre, kellemes nyári időre számíthatunk. Csak kevés fátyol-és gomolyfelhő lesz az égen, melyből csapadék nem alakul ki. Az északi szél időnként megélénkül.

26-32 fok közötti értékeket mérhetünk, délen lesz hőség.

Szombaton 26-32 fok között alakul a hőmérsékletFotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap gyengén felhős, napos idő várható, de estefelé nyugaton már erősen megnövekszik a felhőzet - és itt estétől már záporeső is előfordulhat.

30-32 fok körüli kánikula lesz.

Hétfőn északnyugaton, nyugaton és az Északi-középhegység nyugati felén már reggeltől kezdve erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Keleten délelőtt még kisüt a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet, délutántól elszórtan lehet csapadék. A Tiszántúlra szorul vissza a hőség, máshol már csak

7-26 fok valószínű. Az északnyugati szél megerősödik.

Kedd reggelig a déli és a keleti tájakon lehet még eső, majd mindenhol csökken, gomolyosodik a felhőzet. Délután elszórtan lehet zápor. 25-27 fok körül alakul a maximum.

Szerdán változóan felhős, nyugodt nyárvégi időre van kilátás. Csak néhol alakul ki zápor. 23és 29°C között valószínű a csúcsérték.