Munkagépek eladásával szerzett meg több tízmillió forintot egy bűnbanda

illusztráció, rendőrautó, rendőr, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy Heves megyei bűnbanda munkagépeket hirdetett meg az interneten, amikért a vevőknek több milliós előlegeket, foglalókat kellett fizetniük, de volt, hogy az egész vételárat előre kérték. A pénzükért cserébe a vevők azonban semmit nem kaptak, a banda tagjai luxus terepjárókra költötték a pénzt.
Vágólapra másolva!

A 13 fős banda egyes tagjai ismert internetes oldalakon, álnéven adtak fel hirdetéseket, amikben munkagépeket kínáltak eladásra.

A vevők ezek után az egyik csalóval egyeztetve több millió forintos előleget, foglalót utalt el a megadott bankszámlaszámra, vagy akár az egész vételárat is.

Ezek után a banda vezetőjének utasítására a fuvarozást intéző tagok elvitték a bankszámla tulajdonosát, az aktuális strómant a bankba, hogy levegye a pénzt a számláról, amit később elosztottak egymás között.

A banda 60 embertől csalt ki pénzt, megközelítőleg 75 millió forintot. A pénzt többnyire luxus terepjárókra és ékszerekre költötték.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség azt javasolja, hogy 10 csalót fegyházbüntetésre, a maradék 3 tagot pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a bíróság csalás miatt.

Ezen felül azt is, hogy ha a banda vezetője az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, akkor őt a bíróság ítélje 13 év fegyházbüntetésre.

A banda 6 tagja jelenleg letartóztatásban van, ketten pedig bűnügyi felügyelet alatt állnak.