Hollik István a Tranzit-vitán: Semmi más nincs a baloldal mögött, csak a gyűlölet

Vágólapra másolva!
Folyamatos bekiabálások és roppant feszült hangulat jellemezte Hollik istván, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Márki-Zay Péter vitáját a Tranzit Fesztiválon Tihanyban.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergelynek úgy gyűlt össze a 20 ezer aláírása, hogy a közterületeken jól láthatóan sehol sem gyűjtötték a szignókat – mondta Márki-Zay Péter. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt eddig csak 10 ezer aláírást gyűjtött össze. Hollik István minderre azt mondta, hogy egy Gyurcsány-show zajlik, minden bizonnyal Gyurcsány embere lesz a baloldali kormányfőjelölt. Hódmezővásárhely polgármestere szerint a hat miniszterelnök-jelölt közül csak egy embere van Gyurcsánynak.

mondta a KDNP képviselője. Többször tette tönkre az országot Gyurcsány – tette hozzá Hollik. Márki-Zayt szerint nem Gyurcsány irányít az ellenzéki térfélen, míg Hollik szerint a DK a legerősebb párt a baloldalon, tehát ők irányítanak.

Forrás: Origo

Míg a baloldali kormányzás alatt Magyarország távolodott az unió átlagától, addig most folyamatosan csökken a távolság – mondta Hollik István. Szakértői kormánnyal tudnám magamat függetleníteni Gyurcsány Ferenctől – mondta Márki-Zay Péter. A KDNP politikusa minderre azt mondta, hogy a baloldalon egyre többen arról beszélnek, hogy alkotmányozó többsége nélkül alkotmányozni.

Mindezek mellett Gyurcsány földönfutóvá tenne kulturális vezetőket.

Hollik emlékeztetett arra, hogy Márki-Zay verbirok.hu oldalon listázna bírókat, miközben az Apró-családdal állt kapcsolatban. Márki-Zay elismerte, hogy az ő ötlete volt, de végül nem indult el.

Az indulatok helyett a tényekből kellene kiindulni a korrupció esetében is – mondta Hollik.

Márki-Zay minderre úgy reagált, hogy 11 éve várja Gyurcsány elszámoltatását.

"Szégyellje magát"

A koronavírus-járvány közepén Márki-Zay azt mondta, hogyha az orvosok felállnának akkor megbukna a kormány.

Ezért szégyellje magát –

mondta Hollik. Márki-Zay közölte, hogy ez nem igaz, de nem tudta cáfolni az elhangzottakat. Éles vita alakult ki a felek között a koronavírusban meghaltak számáról. Mindent megtettek az orovosk, ápolók, hogy minél több életet megmentsenek, miközben az ellenzék csak kampányolt – mondta Hollik István. Nem volt itt semmi védekezés, és semmi transzparencia – mondta Márki-Zay.

Ternészetesen ezt a ciklust nem úgy alakult, ahogyan azt korábban elképzeltük, mivel közbejött a koronavírus-járvány. Most pedig minden esélyünk van arra, hogy Magyarország visszatérjen arra a növekedési pályára, ahol korábban járt az ország – így összegezte az elmúlt időszak legjobb ereményét Hollik István. Mostanra a magyar gazdaság meghaladta a 2019-es teljesítményét. Márki-Zay minderre a baloldali propaganda hazugságait sorolta fel, de ekkor elég forró lett a hangulat, és folyamatos bekiabálások voltak.