Orbán Balázs: Az oltásnak köszönhetően Magyarország működik

ORBÁN Balázs
Kötcse, 2021. szeptember 4. A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A koronavírus elleni oltás működik, Magyarország működik - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvénye előtt újságíróknak. Orbán Balázs az eseménynek helyet adó Dobozy Kúriánál azt is mondta, továbbra sem terveznek járványügyi korlátozásokat, mert nem azok, hanem az oltás a megoldás, és mindenkit arra bátorítanak, hogy oltassa be magát.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár azt mondta, Magyarország biztos pont a jelenlegi, bizonytalan világban. Elmondta, hogy a kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök hosszan beszél majd tágabb kitekintésű, nemzetközi kérdésekről.

„Helyzetértékelésük szerint Magyarország a védőoltásoknak köszönhetően működik, egyébként egy bizonytalan - egyesek szerint világrend nélküli - világba érkeztünk. A népvándorlások és járványok korában vagyunk, és minden országot fel kell készíteni ennek a kezelésére” - mondta Orbán Balázs.

- fogalmazott.

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán

Az államtitkár elmondta, hogy a miniszterelnök az Európai Unióról is beszél majd.

- mondta.

Orbán Balázs megjegyezte, számos kihívás áll a közösség előtt: adósságválság, versenyképességi problémák, és az, hogy nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban. Azt is mondta, hogy küzdeni kell az EU egyben maradásáért, de nem mindenki gondolja így;

a brüsszeli bürokraták és baloldali, liberális politikai csoportok ebben a nehéz helyzetben is olyan, szélsőséges ideológiai kérdéseket erőltetnek, mint a migráció ügye és a genderideológia.

„Afganisztán kapcsán újra előkerült a kvóták kérdése, és úgy tűnik, hogy Brüsszelben a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme” - mondta.

„A harmadik kérdés az, hogy hogyan küzdjünk a klímaváltozás ellen. Brüsszelben a klímaváltozást okozók helyett az egyszerű európai állampolgárokkal akarják megfizettetni ennek az árát” - közölte Orbán Balázs.

Azt is mondta, az elmúlt tíz év politikája sikert hozott:

mind a kormány családtámogatási, mind az adócsökkentési politikája, a segély helyett munka elve, a nemzeti identitás védelme, a nemzeti érdekekért való kemény kiállás megerősítette Magyarországot.

„2022-ben lehet választani, hogy ez a politika folytatódjon, vagy oda menjünk vissza, ahol 2010 előtt voltunk. A baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc ajánlata az, hogy jussunk vissza a 2010 előtti korszakba. Mi arra szeretnénk bátorítani a magyar állampolgárokat, hogy tartsanak ki az elmúlt tíz év politikája mellett” - mondta az államtitkár.