A hagyományos fotónyomtatás helyett egyre többen választják a vászonképek készítését. De miért lendült fel ismét irántuk a kereslet? Miért olyan előnyösek, és hogyan érdemes képet választani? Mutatjuk!

Milyen pozitív hatásai vannak a képeknek?

  • Színesebbé teszik otthonod. Ha üresnek érzed valamelyik szobát, egy megfelelő méretű vászonképpel garantáltan feldobhatod a hangulatát. Ez pedig még a minimál stílusú lakberendezésekhez is remekül illik.
  • Bármikor rájuk pillanthatsz. Egy fárasztó munkanap után mindig jólesik a pihenés. A kisebb-nagyobb képek pedig már egyetlen pillantás után is energiát adhatnak, illetve kellemesen relaxáló hatást nyújthatnak.
  • Inspirálóak. Akár családi fotókkal vagy kedvenc művészi képeiddel tennéd otthonosabbá lakásod, mindig hatékonyan motiválhatod magad velük.
Forrás: Robert Kneschke/(C) Robert Kneschke ((C) Robert Kneschke (Photographer) - [None]/Robert Kneschke

Miért pont a vászonképek lehetnek a tökéletes választások?

Ezek a legfontosabb előnyeik:

Természetesen hatnak

Amíg az üveg mögé helyezett vagy fényes fotópapírra nyomtatott képek bizonyos szögekből lenyűgözőek lehetnek, addig a vászonképek minden irányból kiválóan láthatók. Kiállításokra is elsőrangú választások, hiszen a stúdiófénnyel megvilágított helyiségekben is természetes, élethű megjelenést biztosítanak.

Sokoldalúan stílusosak

Legyen szó bármilyen lakberendezési irányzatról is, a minőségi vászonképek bárhol megállják a helyüket. Akár vakrámára feszítve vagy egy ízléses keretbe helyezve egyedülálló dizájnt teremtenek. Emellett a színek is hosszú évekig ugyanolyan élénkek maradnak, így minden kép az eredeti fényében ragyoghat.

Ajándékként is hódítanak

Amikor egyedi ajándékokról beszélünk, valamilyen fotós tárgy biztosan az eszünkbe jut. Szerencsére a fotós pólók és bögrék helyett idén végre valóban különleges ajándékkal lepheted meg szeretteidet. A vászonképeknek ugyanis mindenki örül, főleg ha telitalálat a képválasztás.

Egyedi méretben is elérhetők

Egy nagyméretű, impozáns képet szeretnél a nappaliba? Vagy inkább egy kedves kis családi fotót az előtérbe? Csakis rajtad múlik! Így akár 20x20 cm-es vagy éppen 160x120 cm-es képet is választhatsz, ami vászonra nyomtatva még a legkisebb méretben is lélegzetelállítóan mutat.

Minden kép jól mutat

Gyönyörű zöld tájképek vagy grandiózus épületeket megörökítő fotók egyaránt éles megjelenéssel és élénk színekkel nyomtathatók vászonra. Így a pillanatkép valóban az örökkévalóságnak szól, és minden nap ugyanolyan csodálattal töltheti el a megtekintőit.

Hogyan dönts a kiválasztott képet illetően?

  • Igazodj otthonod megjelenéséhez! Csak hunyd be a szemed, és gondold végig, hogy milyen kép mutatna tökéletesen a falon. Egy csobogó vízesés a természet lágy ölén? Vagy inkább a közös fotó a legutóbbi nyaralásról? A választás során mindenképpen érdemes az otthoni színeket figyelembe venni, hogy a kép soha ne üssön el túlságosan a helyiségek árnyalataitól.
  • Ha ajándékozol, mindig mérd fel előtte a terepet! Ha ismerőseidet egy igazán személyes ajándékkal szeretnéd felköszönteni, alaposan fontold meg a döntést. Ha nem kellően ismered a művészeti ízlésüket vagy éppen az önmagukról készült kedvenc fotóikat, bátran kérdezz körbe a társaságon belül, hogy ihleteket nyerj.
  • Hallgass a szívedre! Végül a legfontosabb: ha a szívedre és a megérzéseidre hallgatsz, nagy baj biztosan nem történhet. Ne hallgass másokra, és ne kövesd az éppen trendi irányzatokat. Egyszerűen csak válassz olyan képet, amelyik neked tetszik.

A vászonképek újra a figyelem közzéppontjába kerültek a lakberendezés folyamatosan változó világában. Persze nem véletlenül, hiszen a természetes látványuk és a bármelyik lakberendezési stílushoz illő vakrámás vagy képkeretes megjelenésük szinte mindenkit lenyűgöz. Emellett pedig ajándékként is nagyszerűen funkcionálnak, ha tényleg különleges dolgot szeretnél átadni. Dönts ízlésed szerint!