Leszakadt a felsővezeték, jelentős késések vannak a hatvani és szolnoki vasútvonalakon

illusztráció, vonat, utazás, utas,  
 
 Budapest,,Hungary,-,February,28,,2021:,Mav,Hungarian,Railways,Passenger hungarian railways,electric unit,stadler f
Budapest, Hungary - February 28, 2021: MAV Hungarian Railways passenger train with Stadler FLIRT 415 004 multiple unit trainset arrival at Budapest Kelenfold railway train station.
Vágólapra másolva!
Leszakadt a vasúti felsővezeték egy szakaszon a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között kedd délelőtt, ezért megnő a menetidő a szolnoki és hatvani vonalakon, a gödöllői és sülysápi személyvonatok pedig nem közlekednek. A helyreállítás közben a másik vágányon is felsővezetéki zárlat keletkezett.
Vágólapra másolva!

A MÁV Inform közleménye szerint, a felsővezeték-szakadás miatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek,

a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 30-40 perccel meghosszabbodhat a vonatok menetideje.

Emellett nem közlekednek a gödöllői személyvonatok, az utasok a Keleti pályaudvar-Eger közötti Agria InterRégió vonatokkal utazhatnak. Az InterRégió vonatok a Keleti pályaudvar és Gödöllő, illetve Gödöllő és a Keleti pályaudvar között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az Agria InterRégió vonatok a Keleti pályaudvarról Egerbe 5 perccel, a főváros felé tartók Gödöllőről 12 perccel később indulnak. Az InterRégió vonatok a sűrűbb megállás miatt hosszabb menetidővel közlekednek.

A másik vágányon is leszakadt a vezeték

Nem közlekednek a sülysápi személyvonatok sem. Az utasok a Keleti pályaudvar-Szolnok közötti Z60-as zónázó vonatokkal utazhatnak, amelyek Sülysápig és onnan vissza a Keleti pályaudvarig minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Z60-as zónázó vonatok a Keleti pályaudvarról Szolnokra 5 perccel, Sülysápról a Keletibe 14 perccel később indulnak.

Leszakadt a vasúti felsővezeték egy szakaszon a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között kedd délelőtt (illusztráció) Forrás: shutterstock

A Mávinform később tudatta azt is, hogy

a helyreállítás közben a másik vágányon is felsővezetéki zárlat keletkezett,

azért a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között nem közlekedhetnek villanymozdonyos vonatok. A MÁV dízel-ingavonati közlekedést szervez az érintett szakaszon, ezért a menetidő jelentősen meghosszabbodik.