A futóversenyen megrészegült nyúl, Peti bohóc meg a gyerekverő

Vágólapra másolva!
Lezajlott a baloldal előválasztásának első fordulója, amit a haladó sajtó őszintének tűnő felháborodásától kísérve Gyurcsány Ferenc felesége nyert meg. Méghozzá igencsak fölényesen. Pedig a főpolgármester iránt zavarba ejtően heves és szenvedélyes érzelmeket tápláló függetlenobjektív sajtó döbbenetesen erős kampányt folytatott Karácsony győzelme érdekében.
Vágólapra másolva!

Mind a Telex, mind a HVG, mind a 24.hu - már a látszatra sem ügyelve - GeLgelyért harcolt, ami alapvetően igazán megsüvegelendő teljesítmény, hiszen az inkább álmos és nyűgös óvodásra, mint egy kétmilliós nagyváros főpolgármesterére hasonlító városvezető túl azon, hogy olyan lusta, mint egy különösen motiválatlan lajhár, hibát hibára is halmozott, így a baloldali sajtómunkások erőfeszítései nagyrészt terméketlen talajra hullottak.

A főpolgármester átgondolatlan módon kezdte meg - ráadásul egyszerre - a felújításokat, amelyek így több kilométeres gigadugókat eredményeztek - ezen sorok írója egy alkalommal hosszabb idő alatt jutott ki Budapestről a 13. kerületből indulva, mint amennyi ahhoz kellett, hogy eljusson a Balatonra - , összevissza hazudozott a nyelvtudásáról és a nyelvvizsgájáról; júniusban meg arról, hogy napokon belül számos európai miniszterelnökkel fog találkozni, arról nem is beszélve, hogy nyáron is inkább a pihenést választotta; a többi jelölttel ellentétben nem kezdte meg a kampányát.

Így aztán bár biztos befutóként állt rajthoz, azonban a sorozatos bakik, a lustaságára és az inkompetenciájára utaló jelek, a nyilvánosságra került hazugságok és jellemhibák miatt annak a réme fenyegetett, hogy megvalósulhat a belé szerelmes balliberális újságírópropagandisták legrosszabb rémálma, miszerint mind Dobrev, mind Jakab meg fogja előzni a miniszterelnök-jelöltek versenyében.

Előbbi két politikus közül végül csak Dobrev verte meg - Jakabról kicsit később fogunk beszélni -, azonban a hódmezővásárhelyi fekete ló, Márki-Zay Péter, akit a balos kutatóintézetek - valószínűleg szándékosan - borzalmasan alulmértek, feljött Karácsony nyakába. (Legalábbis a közzétett végeredmény szerint, amit persze senki sem tud ellenőrizni...)

Az óriási önbizalommal és egóval rendelkező gyerekverő vidéki polgármester egy szabad szemmel is látható köpettel keserítette meg a baloldal amúgy is szörnyű ízekkel rendelkező levesét.

Karácsony ezért most paródiákba illő módon kénytelen egyezkedni vele.

Egyelőre abban sem tudtak megállapodni, hogy melyikük fog kinek a javára visszalépni, sőt jelenleg úgy áll a helyzet, hogy úgy mennek neki a második fordulónak, hogy egyikük a másik miniszterelnök-helyettese lesz.

Hogy ki lesz a jelölt és ki a jelölthelyettes, arról azonban csak a jövő héten fognak megállapodni. (Persze, van egy tippünk: Karácsony GeLgely lesz/marad a főjelölt.)

Komikus.

Tragikomikus.

Pedig a lusta és hazudós főpolgármester mögé hatalmas erőforrással rendelkező ismeretlenek sorakoztak fel.

Az inkognitójukra kínosan ügyelő hazai (és külföldi?) mecénásoknak hála Karácsony bődületesen sok pénzt költhetett el a kampányban. Volt olyan hét, hogy csak Facebook-hirdetésekre 35 milliót áldoztak valakik.

Ha abból indulunk ki, hogy a kormányváltáson dolgozó Telex gyakornoki programját a magyar kormánnyal ellenséges viszonyt ápoló Mark Rutte és Biden finanszírozza - pontosabban az USA és Hollandia nagykövetsége -, akkor egyáltalán nem légből kapott az a feltételezés, hogy Karácsony rengeteg pénzbe kerülő kampányát is a határainkon túlról segítették, és fogják is segíteni.

Ehhez képest mindössze 27 százalékot ért el, miközben Dobrev kezd úgy viselkedni, mint egy, a futóversenyen megrészegült nyúl, aki a szerződésében foglaltakkal ellentétben csak nem akar kiállni az első kör után.

Amihez a pártját eláruló agresszív proliimitátor Jakab is csatlakozott.

A többmilliós fizuval és tízmilliós szolgálati autóval és sofőrrel szegény melóst játszó bohóc ma délelőtt nekiment Karácsonynak és Márki-Zaynak, amiért azok Gyurcsány felesége ellen szervezkednek.

Ami részint történelmi pillanat, hiszen azt megérni, hogy a Jobbik elnöke közvetlenül az után, hogy Gyurcsányék - vidéken is - ronggyá verték, felháborodott írásban áll ki Gyurcsányék mellett, egészen szürreális, részint minket igazol, hiszen hónapok óta mondjuk, hogy Peti Gyurcsány bohóca, amire most pont ő szolgáltatta a legnyilvánvalóbb bizonyítékot azzal, hogy gyakorlatilag megalázott udvari bolondként, simogatást várva a Dobrev házaspár lábai elé kúszott.

A Gyurcsány-show egy kívülálló számára a fentebb részletezett okok és jelenségek miatt lebilincselően izgalmas műsorrá változott.

Már csak a miniszterelnök úr egészsége miatt aggódunk, hiszen ezt a mennyiségű szerencsétlenkedést látva minden bizonnyal igen sok kávét rendelt ki, majd fogyasztott el kényelmesen, hátradőlve.