Három méter mély emésztőgödörbe esett egy kisgyerek Csongrád-Csanád megyében, miután anyja befogta dolgozni

mentőhelikopter
Vágólapra másolva!
Maradandó fogyatékossággal kell élnie annak a kisgyereknek, aki tavaly beleesett egy három méter mély, tyúktrágyával és növényi hulladékkal teli emésztőgödörbe. Az anyja kérte az akkor két és fél éves gyereket, hogy segítsen neki a kerti munkában, ekkor történt a baleset. A kisgyereket már a helyszínen újra kellett éleszteni, aztán mentőhelikopterrel kórházba vinni. A figyelmetlen anya ellen most vádat emeltek.
Vágólapra másolva!

A nő két és fél éves, és egyéves gyerekével volt otthon tavaly áprilisban, amikor a baleset történt. 11 órakor kisebbik gyerekét babakocsiba fektette, és az udvarra tolta, a nagyobbik gyerekét pedig a bekerített tyúkudvarhoz hívta, hogy segítsen neki.

Az udvarban volt egy

tyúktrágyával és növényi hulladékkal teli emésztőgödör, amelynek zárófedelét a nő levette

azért, hogy az udvari szemetet abba rakhassa. Ezután egy kisgereblyét adott kisgyerekének, és mindketten takarítani kezdtek.

Munka közben hátat fordított a gyereknek, aki a gereblyézés közben háttal belezuhant a három méter mély emésztőgödörbe.

A nő a szomszédtól kért segítséget, közben pedig hívta a katasztrófavédőket is. Nem sokkal később a mentősök is megérkeztek, és

újraélesztették a közben kiemelt gyereket, majd mentőhelikopterrel kórházba vitték.

A kisgyereknél a zuhanás, és az aknában levő klórgáz belégzése légzési és keringési elégtelenséget okozott, a klinikai halál is beállt nála.

Az életét ugyan meg tudták menteni, de teljesen soha nem épült fel, maradandó fogyatékosságai lettek.

A vádirat szerint az anya a szülői feladatait súlyosan megszegte, amikor az elkerített udvarrészbe a gyereket beengedte, és amikor az emésztőgödör fedelét leemelte, aztán nem figyelt oda eléggé.

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emeltek vádat ellene.