Szórakoztató fordulatot vett a Gyurcsány-show előadása. A csapnivaló városvezetői tevékenysége és az általa létrehozott hazugságspirálnak köszönhetően annyira összeomlott a támogatottsága Karácsony Gergelynek, hogy megbukott, és így főnöke, Gyurcsány félreállította. A szerencsétlenkedő főpolgármester azóta zavarosan, összevissza, saját magának teljesen ellentmondva nyilatkozik. Nemrég egy újságírói kérdésre válaszolva Karácsony azzal vádolta meg Gyurcsány Ferencet, hogy a baloldal vezetője sms-ekben szokta őt zsarolni. Ezután Gyurcsány a közösségi oldalán felszólította Karácsonyt, hogy tegye publikussá a kompromittálónak vélt üzeneteket. Ezután a főpolgármester megijedt, és azt mondta, hogy mégsem zsarolta őt a baloldal vezetője. Teljes a fejetlenség a bukott főpolgármester körül.

Karácsony Gergely a héten egy szerdai interjújában azt állította, hogy hosszú a listája a politikusoknak, akik megpróbálták már megzsarolni. Konkrétan a főpolgármester az újságírói kérdésre ezt válaszolta: 

Hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom. De vannak más politikusok is a listán. Ez a működés része, turbulens időszakokban fordul elő."

Karácsony Gergely körül teljes a zűrzavarForrás: MTI/Mónus Márton

Tehát a főpolgármester beismerte azt a nyilvánosság előtt, amit sejteni lehetetett, mégpedig azt, hogy ő a baloldal vezetőjének a bábja, hiszen Gyurcsány Ferenc foglya az általa is említett zsarolások révén.  Az Origo már korábban beszámolt arról, hogy Karácsony Gergely kizárólag Gyurcsány Ferenc és a DK embereivel töltötte fel a Főpolgármesteri Hivatal kulcsfontosságú pozícióit. Gyakorlatilag a súlytalanná vált Karácsony elismerte azt, ami eddig is teljesen nyilvánvaló volt, mégpedig azt, hogy a városházán teljes mértékben Gyurcsány Ferenc irányítja őt. A főpolgármester maga ismerte be, hogy a DK elnöke őt szokta zsarolni. 

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony szavai nem egyszeri alkalomra, hanem egy folytatólagos cselekményre utalnak. Másfelől megmosolyogtató az az ügyetlen megnyilvánulás, amellyel tulajdonképpen Karácsony elismeri azt, hogy a zsarolás a baloldalon a rendszer, a működés szerves része.

Nem váratott sokáig magára a dörgedelmes reakció Gyurcsány Ferenc részéről, aki a közösségi oldalán üzent Karácsonynak. A baloldal kizárólagos vezetője a bejegyzésében felszólította Karácsony Gergelyt, hogy tegye közzé a zsaroló sms-eket, amelyek a birtokában vannak.

Gyurcsány Ferenc sokat sejtetően azt írja bejegyzésében: 

mintha a mai lenne az utolsó nap, úgy jön felszínre ez is, az is. Pedig lesz holnap. Biztosan tudom", majd közölte, 
ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az sms-eket, melyeket velem váltott, és amelyekben én megzsaroltam őt." 

Jól látható módon Gyurcsány Ferenc rászólt a túl sok mindent elkotyogó Karácsony Gergelyre. Karácsony szavai miatt most láthatják az emberek, hogy mi is zajlik valójában a színfalak mögött, amit az Origo már többször is részletesen megírt. 

Miután a baloldal vezetője rászólt Karácsonyra, nem telt el sok idő, és a tőle elvárható módon megijedt, és visszatáncolt a zsaroló sms-ek nyilvánosságra hozatalától. 

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony azt ugyan elismerte, hogy vannak a birtokában ilyen jellegű üzenetek, de egy nevetséges magyarázat miatt mégsem hozza azokat nyilvánosságra: 

Fenntartva azt, hogy van néhány ilyen sms a telefonomban, inkább azt gondolom, hogy nem most kell erről beszélgetnünk. Az kétségtelen, hogy nekem nem szimpatikus az a helyzet, ami kialakult, ismerem a polgármester társaimat, tudom, hogy milyen politikai nyomás alá helyezik őket a koalíciós partnereik." 

A bukott politikus hozzátette: ezek az üzenetek egyszer majd napvilágot látnak, de most a maga részéről kiszállna ebből a konfliktusból". 

Karácsony a későbbiekben tovább folytatta a pávatáncot. Finomítani, árnyalni kezdte a korábbi kijelentéseit. 
Az utolsó nyilatkozatai egyikében a főpolgármester egész egyszerűen azt mondja, hogy mégsem zsarolta meg őt Gyurcsány Ferenc. Arra a kérdésre, hogy zsarolás esetén miért nem fordult a rendőrséghez, az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta a műsorvezetőnek: 

Mikor azt mondjuk, hogy zsarolás, az egy politikai játszma, nem büntetőjogi értelemben beszélünk róla." 

Majd ezt követően korábbi állításait jelentéktelen színben tüntette fel: 

Ezek inkább fenyegetőzések, amikből soha nem lett semmi. Nem, nem, ezt nagyon határozottan szeretném mondani. Ezek politikai játszmák, beszólogatások. Semmiképp sem olyan, amivel bíróságra kéne menni." 

Karácsony szerint nagy baj lenne, ha ezekkel az sms-ekkel kellene szórakoztatni egymást egy ilyen időszakban. Majd közölte egy rádióbeszélgetésben, hogy a Gyurcsány Ferenc sms-eire vonatkozó kijelentése egy olyan sajtóbeszélgetésen hangoztak el, ahol kijelentette, hogy most politikailag egy turbulens időszakban vannak, amin túl kell lépni. Egy olyan politikusról beszélünk, akinek nincs határozott véleménye, aki összevissza nyilatkozik és nem cselekszik következetes módon. Teljesen nyilvánvaló az, hogy Karácsony Gergely birtokában vannak valamilyen szöveges üzenetek, de mivel annyira durvák lehetnek, inkább meggondolta magát, és ezért kezdett egy szerencsétlen pávatáncba. Ha Karácsony Gergely szeretné kitölteni a főpolgármesteri mandátumát akkor mindenképp szüksége lesz a főnökére, Gyurcsány Ferencre és támogatására.