Bezárta kapuit az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás, elképesztő húsz nap volt, amelynek során rekordok dőltek meg - mondta Kovács Zoltán kormánybiztos a Facebook-oldalára feltöltött videójában pénteken.

Kovács Zoltán kiemelte, hogy a kiállítás utolsó napján, csütörtökön 35 ezren látogattak ki a Hungexpóra, így a központi helyszínt összesen 616 ezren keresték fel.  Egy adott tematika köré csoportosuló kiállításra 600 ezernél több ember még soha nem jött el - jegyezte meg.

Látogatók az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás utolsó napján a budapesti Hungexpón 2021. október 14-énForrás: MTI/Balogh Zoltán

A vidéki helyszíneket, amelyeken év végig zajlanak a programok, eddig 1 millió 420 ezren keresték fel.  Kovács Zoltán azt reméli, hogy ez a szám december végére meghaladja a másfél milliót.

A kormánybiztos örvendetesnek nevezte, hogy a központi helyszínen több mint 60 ezer diák vett részt a programokon. Az ország 386 településéről 514 csoport, Budapestről 15-16 ezren tekintették meg a látnivalókat; továbbá a jószolgálati program keretében több mint 2300 belépőt igényeltek a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek. 

Hat csarnokban állandó kiállítások, kettőben változó programok fogadták az érdeklődőket, húsz napon keresztül a kiállítási helyszín mind a 75 ezer négyzetmétere használatban volt, amire eddig nem volt példa  - hangsúlyozta Kovács Zoltán.

A látogatószám nemcsak a két és fél éves előkészítő munkát, hanem a lebonyolításban részt vevők munkáját is dicséri - mondta a kormánybiztos, aki egyben megköszönte a stáb munkáját.

Látogató az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás utolsó napján a budapesti Hungexpón 2021. október 14-énForrás: MTI/Balogh Zoltán

Beszámolt arról is, hogy több ezer ember dolgozott a rendezvény megvalósításán, azon, hogy minden látogató és minden kiállított tárgy biztonságban legyen.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott: bízik abban, hogy 1971 után 50 évvel sikerült újra maradandót alkotniuk.