Révész Máriusz: 2006 őszén felfüggesztették a jogállamot

Révész Máriusz beszél Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2015. május 26. Révész Máriusz, a Fidesz képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. május 26-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Magyarországon a rendszerváltás óta nem voltak olyan jogtalansági állapotok, mint 2006 őszén, és a legszomorúbb, hogy a baloldalnak esze ágában sincsen bocsánatot kérni az akkor történtekért - mondta Révész Máriusz a Mediaworks Narratíva című podcastjának. 
Vágólapra másolva!

Mai napig nem emlékszem 2006. október 23-ára, mert annyira megvertek a rendőrök és amnéziába kerültem - mondta Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője a Mediaworks Narratíva című műsorának. Szólt arról is, hogy a TV-székház ostromakor a rendőrség arra törekedett, hogy minél több sérült legyen, és az épület mögött lévő erősítést nem hívták be. Nagyjából 100-150 rendőr sérült meg akkor - tette hozzá.

Révész felidézte, hogy már szeptember 19-21. között felfüggesztették a jogállamot, a bíróság és az ügyészség minden indok nélkül tett előzetesbe embereket. A fideszes országgyűlési képviselő szerint nem túlkapásokról lehet beszélni 2006-ban, mert nemcsak egyedi jogsértések történtek a rendőrség részéről, hanem rendszerszintű problémák voltak.

Később másodfokon az elsőfokú ítéletek 97 százalékát megváltoztatták. A rendőrség bosszúért lihegett a TV-ostrom után, és erre felhatalmazást kaptak a feletteseiktől - mondta Révész. Felidézte, hogy a térfigyelő kamerák felvételei is eltűntek, és ezt felsőbb utasítás nélkül nem lehetett volna megtenni.

Révész Máriusz: A 2006-os tömegoszlatás során szándékosan terelték a Bajcsy-Zsilinszky úton a Fidesz-gyűlés felé a tömeget Forrás: MTI/Kovács Attila

A Fidesz országgyűlési képviselője felidézte azt is, hogy milyen súlyos gazdasági helyzet alakult ki 2006-ra. Kiderült, hogy végighazudták az egész kampányt a szocialisták, és ez is hozzájárult az óriási felháborodáshoz - tette hozzá. Révész arról is beszélt, hogy a 2006-os tömegoszlatás során szándékosan terelték a Bajcsy-Zsilinszky úton a Fidesz-gyűlés felé a tömeget.

Mindezt azzal mentegették, hogy nem értettek hozzá - mondta a képviselő.

Révész közölte, hogy 2006 őszén felfüggesztették a jogállamot. Magyarországon a rendszerváltás óta nem voltak olyan jogtalansági állapotok, mint 2006 őszén - tette hozzá. A legszomorúbb, hogy minden történhet rosszul, de a baloldalnak esze ágában sincsen bocsánatot kérni az akkor történtekért. Révész elmondta, hogy mára pedig a Gyurcsány-alakulat lett a legerősebb ellenzéki párt.

A Fidesz országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy akinek bármilyen kétsége van azzal kapcsolatban, hogy a baloldalt érdemes-e visszaengedni a hatalomba, akkor érdemes megnézni a 15 évvel ezelőtti eseményekről készült filmeket.