Október 26-án került sor az Igazságügyi Bizottság éves miniszteri meghallgatására a Parlamentben. A bizottság egyik tagja, Tordai Bence párbeszédes politikus, miután végigunatkozta az ülést, a folyosón elkezdte zaklatni Varga Judit igazságügyi minisztert, mégpedig olyan kérdésekkel, amelyekre a válasz a bizottsági ülésen már elhangzott. A történtekből arra lehet következtetni, hogy Karácsony Gergely párttársát nem érdekli az áldozatsegítés, csupán a provokáció.

Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán közzétett beszámolójából kiderül:
lezajlott az Igazságügyi Bizottság éves miniszteri meghallgatása a Parlamentben.

2020 az áldozatsegítés éve volt, az Igazságügyi Minisztérium hatalmas munkával, rekordidő alatt kiépítette az Áldozatsegítő Központok hálózatát, amit folyamatosan fejlesztettek. Ezekben a központokban minden áldozat segítséget kap, személyre szabottan – emelte ki Varga Judit.

Az igazságügy-miniszter hozzátette: Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ.

Varga Judit kihangsúlyozta: Arra kérem a bizottság tagjait, tegyék félre ideológiai feladataikat és segítsenek! Segítsenek hírét vinni az Áldozatsegítő Központoknak, hogy minél több emberhez jusson el: Van segítség!

A parlamenti eseményről Deák Dániel politológus is beszámolt. A politológus a következőképpen értékelte a történteket, Egészen megdöbbentő: Tordai Bence nem figyelt az Igazságügyi Bizottság ülésén, csak azért ment be, hogy utána Varga Judit miniszter asszonyt kamerázva zaklathassa a Parlament folyosóján olyan kérdésekkel, amelyre a válasz a bizottsági ülésen már elhangzott.

A bizottsági meghallgatáson egyébként többek között az áldozatsegítés is kiemelt téma volt. Karácsony Gergely barátja, Tordai Bence, úgy látszik, az áldozatsegítés ügyének támogatása helyett maradt a zaklatásnál. Szégyen! – hívta fel rá a figyelmet Deák Dániel.