Magukra hagyta haláluk előtt a magyarcsanádi bányatóba fulladt fiúkat az egyik barátjuk

illusztráció
Vágólapra másolva!
Összeomlott az a 14 éves fiú, akinek a barátai belefulladtak augusztus közepén a Magyarcsanád és Apátfalva között található bányatóba. Kiderült, hárman indultak el játszani a veszélyes tóhoz, de a legfiatalabb fiú magukra hagyta a barátait. Az egyik áldozat apja szerint az iskolás valamit titkol előlük. 
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, két fiatal fiú fulladt bele a Magyarcsanád és Apátfalva közötti bányatóba idén augusztusban. A bányató 40 éve nem üzemel, a Tényeknek a 15 éves Béci édesanyja elmondta azt is, mindig óva intette a gyerekeket attól, hogy a veszélyes tóban játszanak. Az asszony ismerte fel fia holttestét a vízen.

Mostanra kiderült, a 15 éves Béla és a 16 éves Józsi mellett volt egy harmadik barátjuk is, aki korábban távozhatott a tótól, minthogy a tragédia megtörtént volna.

Béci kölcsönadta neki a biciklijét, azzal jött be a faluba és a megbeszéltek szerint a polgármesteri hivatal oldalához támasztotta le. A rendőrök visszanézték az ott található kamerafelvételeket, amik igazolták a történetét. A fiam csak jóval később értesült a tragédiáról, ami borzasztóan megviselte. Még mindig altató kell neki ahhoz, hogy el tudjon aludni" – mondta a Blikknek a 14 éves fiú édesanyja.

A lap a rendőrségtől megtudta, a nyomozást felelősség megállapítása nélkül befejezték, de a 16 éves Józsi édesapja ebbe nem képes belenyugodni.

Úgy tudom, először azt is letagadta, hogy egyáltalán a tónál volt, csak később ismerte el azt is"
– szögezte le a férfi.

A fiúkat azóta Magyarcsanádon eltemették. Barátjuk teljesen összetört, a temetést sem tudta végigállni.

Sajnos saját magának kereste a bajt. Haragudhatnék azért is, amiért nincs elkerítve a terület, de már nincsen értelme. Az első sokk elmúlt, próbálunk túlélni. Elfeledni azonban nem lehet – tette hozzá Béci édesanyja.

Címlapi képünk illusztráció.