Elítélték a badacsonyi borász gyilkosait

a támadók autója az árokban kötött ki
a támadók autója az árokban kötött ki
Vágólapra másolva!
Öt és fél év, valamint öt év börtönbüntetésre ítélt a Veszprémi Törvényszék nem jogerős döntésével két férfit, amiért 2018-ban Badacsonyban bántalmaztak egy borászt, aki a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

Két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi a munkájuk miatt Ábrahámhegyen szálltak meg. Egy születésnapi buli után úgy döntöttek, folytatja a szórakozást. 2018. szeptember 8-án, éjfél után Badacsonyba autóztak. A volánnál egy részeg férfi ült, aki szabálytalanul hajtott be egy parkolóba, éppen oda, ahol a borász is volt. Három ismerőse kitért az autó elől, ő viszont megállt előtte.

A férfiak kiszálltak,

és rátámadtak a szintén részeg borászra, többször arcon ütötték ököllel.

Az áldozat nem védekezett, csak ennyit mondott nekik:

A támadók ekkor abbahagyták. Az egyikük még itallal is kínálta volna a fiatal férfit, de ő az ismerősei után indult. A másik vádlott viszont kötekedve rákiabált, ami veszekedéshez és újabb támadáshoz vezetett.

A támadók autója az árokban kötött ki Forrás: Police.hu

Az utóbbi társaságában lévő nő a támadókat nyugtatgatta, az áldozatot pedig megpróbálta megmenteni. Kérte, hogy üljön be az autójukba, de a férfi nem fogadott szót neki, csak átment az út túlsó oldalára. Amikor észrevették, mindkét vádlott rátámadt.

Arcon, fejen ütötték, majd többször megrúgták az akkor már földön fekvő férfi, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

írták az ügyészségi közleményben.

A támadók az autójukhoz futottak, hogy elmeneküljenek, de a helyszínre érkezők megpróbálták őket visszatartani. Verekedés tört ki,

ami után az autót vezető férfi előkapott egy gázpisztolyt,

de lövést nem tudott leadni, mert a fegyver nem működött. Végül beugrott a kocsiba és kitolatott a parkolóból.

Aztán az autóval az út melletti árokba csapódott.

Az elsőfokon eljáró bíróság ma, november 9-én, az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett

halált okozó testi sértésben és garázdaságban, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetésben

bűnösnek mondta ki, amiért öt és fél évnyi börtönbüntetésre ítélte, és nyolc hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A másodrendű vádlott társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés és garázdaság miatt öt év börtönbüntetést kapott - közölték.

A két vádlottat emellett több mint 1,8 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a bíróság.

A bírói indoklás szerint az áldozat bántalmazása áttételesen és közvetetten volt kapcsolatban halálával.

A számára is ismeretlen szívbetegséggel rendelkező férfit 12 kis és közepes erejű ütés érte, és ezek, valamint a pszichés stressz is hozzájárult a halálát okozó keringési rendellenességhez.

Az ügyben a bíróság 11 különböző szakértő véleményét hallgatta meg, a végső álláspontot pedig az Egészségügyi Tudományos Tanács közreműködésével alakították ki. A döntés ellen a vádlottak és védőik felmentésért, míg az ügyész a középmértéket megközelítő, a jelenleginél súlyosabb büntetésért fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódik.