Hamis vallomásra akarta kényszeríteni volt élettársát egy budapesti taxis

Vágólapra másolva!
Egy budapesti taxisnak fegyvert találtak a kocsija csomagtartójában, ezért eljárást indítottak ellene. A büntetett előéletű férfi ellen az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért. Ezek után a férfi megkereste az akkori élettárást és arra kérte, hogy mondja azt, hogy az övé volt a fegyver. Meg is fenyegette a nőt.
Vágólapra másolva!

A negyvenes éveiben járó férfi 2015-ben beszerzett egy fegyvert. Akkori élettársa 2015 júliusában ráhívta a rendőrséget, akik megtalálták a fegyvert az udvarukon parkoló taxi csomagtartójában.

Ezt lefoglalták a férfi ellen pedig eljárást indítottak.

A nyomozás lezárása után az ügyészség vádat emelt a büntetett előéletű férfi ellen és végrehajtandó börtönbüntetést javasoltak.

Forrás: Ügyészségek.hu

Amikor a férfi elolvasta a vádiratot és látta az ügyészi javaslatot, 2015 decemberében telefonon életveszélyes fenyegetést küldött az addigra már csak volt élettársának arra az esetre, ha börtönbe kerülne.

Később, 2016 februárjában telefonon, majd júniusban személyesen, egy budapesti étteremben arra utasította a nőt, hogy tegyen olyan vallomást, amiben azt állítja, hogy a fegyver az övé volt.

A nő megrémült a fenyegetésektől, ezért látszólag beleegyezett a hamis vallomásba, valójában azonban feljelentette a férfit a rendőrségen.

Az ügyészség hatósági eljárásban kényszerítés miatt emelt vádat a taxis ellen. Az ügynek van egy másik vádlottja is, egy másik férfi, aki többször felhívta a nőt azért, hogy a hamis vallomásról egyeztessen vele.

A bíróság a férfit kényszerítés és lőfegyverrel visszaélés miatt 6 év börtönbüntetésre ítélte, a társát pedig 400 ezer forint pénzbüntetésre.

Az ítélet nem jogerős. A taxis most egy másik ügy miatt börtönben van.