Gál Kinga: Egész Európa jövője a családokban rejlik

fidesz kongresszus 2015 gál kinga ep képviselő
Vágólapra másolva!
Soha nem volt akkora tétje a nemzeti, családközpontú nézetek megerősítésének és győzelmének a választásokon, hogy az becsatornázható legyen Európa jövőjének alakításába - mondta Gál Kinga európai parlamenti képviselő a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint kulcsidőben élünk, életünk biztos kapaszkodóit összehangoltan támadják, a társadalom alappilléreit, mint a nemzet, a vallás, a család, próbálják megingatni.

Szerinte Európát ma a tolerancia hiánya jellemzi a nem fősodorhoz tartozók irányában.

Mint mondta, a baloldalon mindig összezárnak, erre a 2006-os gyurcsányi rendőrterror brüsszeli eltussolása nyitotta fel a szemét.

- fogalmazott.

A fő törésvonal szerinte a demográfiai kihívások mentén húzódik, amelyet a kontinens egy részén migrációval orvosolnának. Ha megváltozik Európa összetétele, az magával vonja Európa identitásának megváltozását is.

- mondta.

Közös érdeknek nevezte, hogy a nemzeti identitást és hagyományokat erősítő családokat támogató politikák kerüljenek előtérbe.

Gál Kinga Fotó: Marton Szilvia - Origo

Elmondta azt is, hogy erdélyi születésűként évtizedek óta küzd az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak védelméért, jogsérelmeik iránt azonban az Európai Bizottság évtizedek óta elutasító magatartást mutat.

- mutatott rá.

Ez a kétszínűség számos területen tetten érhető, és az Európai Bizottság akár zsarolással is beavatkozik tagállami hatáskörbe tartozó politikákba.

A tagállami szuverenitást és a hagyományos értékeket próbálják megingatni - hangsúlyozta, hozzátéve: soha nem volt akkora tétje a nemzeti családközpontú nézetek megerősítésének, győzelmének a választásokon, hogy megerősödve csatornázhassák be azt Európa jövőjének alakulásába.