Jakab István: Győznie kell a józan észnek

Vágólapra másolva!
Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a mezőgazdaság jelenéről, jövőjéről, a gazdatársadalom, a magyar falu helyzetéről, az európai csatározásokról
Vágólapra másolva!

A szakember elmondta, bár az idei év is nagyon nehéz volt, de mindenkit meg kell nyugtatni, igenis lesz bőven elegendő élelmiszer az országban, hiszen Magyarország élelmiszer-exportőr, azaz a lakosság számának dupláját is képes ellátni a mezőgazdaság. Hozzátette, a mai nap azért is különleges, mert ma zajlik a magyarok kenyerének adományozási ünnepsége, ahol jelen van a Kárpát-medencéből mindenki.

A kenyér, az maga az élet, és Magyarország a mai zűrzavaros, a hagyományait lábbal tipró világban minden bajra ezzel a kifejezéssel válaszol. A politikus elmondta azt is, hogy amikor a pandémia kirobbant, akkor az Agrárkamara elnökével együtt tett egy nyilvános felhívást, amelyben elmondták a magyaroknak, nem kell azonnal mindent felvásárolni, mert lesz elegendő élelmiszer a boltokban, ellátnak mindenkit mindenhol. Azt is hozzátette, hogy nagy büszkeséggel töltötte el, hogy a magyarok mindezt megértették és nem voltak nagyon nagy tumultusok a boltokban.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.